Productie-detail

Madagascar 3: Op Avontuur in Europa 3D

Madagascar 3: Op Avontuur in Europa 3D

TV & Film VANAF 7 JR

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
12 waarderingen

Alex, Gloria, Marty en Melman zijn weer terug! Deze keer reizen ze als circusdieren door Europa om weer terug in de dierentuin van New York te komen.

93 min. : Film op DVD. 6. : Vanaf 28 november 2012.

Kenmerken

 • Animatiefilm
 • 93 minuten
 • Dieren, Afrika
 • Vriendschap

Beschrijving inhoud

De animatiefilm Madagascar 3: Op Avontuur in Europa begint waar het vorige deel is geëindigd, in Afrika. De leeuw Alex, het nijlpaard Gloria, de zebra Marty en de giraffe Melman voelen zich toch minder thuis in Afrika dan ze hadden verwacht en willen weer terug naar New York. De pinguïns en apen zijn er echter vandoor met het vliegtuig en de vier helden moeten naar Monte Carlo om ze terug te vinden. In Monte Carlo begint het echte avontuur. Wanneer hun 'mission impossible'-achtige plan om de pinguïns te zoeken in het water valt worden de helden achterna gezeten door de onvermoeibare commissaris Chantel DuBois. DuBois wil de dieren, en vooral Alex, vangen zodat ze ze kan opzetten en aan haar muur kan hangen. Om ongemerkt door Europa te reizen sluiten de dieren zich aan bij circus Zaragoza. Ook hun trouwe vriend koning Julien is weer van de partij (inclusief zijn bekende hit 'I like to move it'), hij wordt verliefd op de enorme beer Sonia die op haar driewielertje de show steelt. Andere nieuwe aanwinsten zijn de mooie panter Gia, de pessimistische tijger Vitaly en de lieve zeehond Stefano. Dit bonte gezelschap reist door Frankrijk en Engeland om uiteindelijk in New York uit te komen. Zal de dierentuin van New York weer als thuis voelen of hebben ze teveel van de wereld gezien?

Het grootste gedeelte van de film worden de vier hoofdkarakters gevolgd. Af en toe wordt er van perspectief gewisseld en ziet de kijker de wereld vanuit Stefano, Vitaly, koning Julien of commissaris DuBois. Er wordt ook terug gegaan naar de geschiedenis van circus Zaragoza, hoe het van succes naar afgrond is gegaan, de beelden zijn dan zwart/wit om de vergane glorie te benadrukken. De 3D-effecten worden goed uitgewerkt, bijvoorbeeld wanneer de brokstukken van een ontplofte auto op het publiek af lijken te komen. Maar vooral in de circusacts die de dieren opvoeren wordt optimaal gebruik gemaakt van 3D, hierin wordt de zwarte achtergrond opgevuld met neon-lichten en de dieren lijken te zweven door de ruimte tijdens hun acts.

De rode draad van Madagascar is natuurlijk het thema vriendschap, ook deze film hebben de dieren veel aan elkaar en maken ze nieuwe vriendschappen. Ook op emotioneel vlak gebeurt er genoeg: koning Julien wordt verliefd op een beer, Gia en Alex vinden elkaar wel heel leuk en ook de relatie tussen Gloria en Melman wordt nog even aangestipt. Maar vooral Vitaly maakt een emotionele verandering door, hij was vroeger de held van het circus en durfde door iedere hoepel te springen. Maar na een ongeluk is hij bang geworden en is geen schim meer van zijn vroegere zelf. Door de komst van Alex en consorten komt hij er weer bovenop.

Leeftijdsadvies

Door de snelle en felgekleurde beelden spreekt de film kinderen van alle leeftijden aan. Maar kinderen vanaf 8 jaar kunnen ook de diepgang in de karakters herkennen. Ook het thema vriendschap is belangrijk voor kinderen van 8. De verliefdheden van verschillende karakters zal aanspreken, maar ook de band die de circusdieren met elkaar hebben en die ze overbrengen op Alex, Marty, Melman en Gloria past bij de belevingswereld van deze kinderen. Omdat het ook vooral een doldwaas avontuur is, is het qua beelden al geschikt van 7 jaar. Vanaf 9 jaar kunnen kinderen ook meelezen met de ondertiteling van de originele Engelstalige versie.

Bijzonderheid

 • Voorgaand aan de bioscoopfilm Madagascar 3 wordt een korte animatiefilm getoond, genaamd ‘Kiekje’ over twee mensen die foto’s van dieren in het bos proberen te maken, maar dat gaat niet helemaal goed!
 • De Nederlandse stemmen in de film worden onder andere ingesproken door: Hans Somers (Alex), Rogier Komproe (Marty), Fred Butter (Melman) en Laura Vlasblom (Gloria).
Lees ook de recensie van Madagascar en Madagascar 2: Escape 2 Africa

Jullie mening

Meer van Madagascar

TV & Film 6+ JR

Madagascar

Madagascar

Madagascar

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Madagascar 2: Escape 2 Africa

Madagascar 2: Escape 2 Africa

Madagascar 2: Escape 2 Africa

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

De Pinguïns van Madagascar

De Pinguïns van Madagascar

De Pinguïns van Madagascar

Meer weten...

Ook leuk

Game 7+ JR

Lego Stripmaker

Lego Stripmaker

Lego Stripmaker

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Phineas & Ferb The Movie: Dwars door de 2de Dimensie

Phineas & Ferb The Movie: Dwars door de 2de Dimensie

Phineas & Ferb The Movie: Dwars door de 2de Dimensie

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Kung Fu Panda 2

Kung Fu Panda 2

Kung Fu Panda 2

Meer weten...