Productie-detail

Een luizenleven (A Bug's Life)

Een luizenleven (A Bug's Life)

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
8 waarderingen

Mier Flip laat per ongeluk de wintervoorraad voor de sprinkhanen verdwijnen, nu moeten ze dubbel zoveel werk doen!

91 min. : Film op DVD. AL.

Kenmerken

  • Animatiefilm
  • Mieren en sprinkhanen
  • Samenwerking
  • Humor

Beschrijving inhoud

De animatiefilm Een Luizenleven gaat over een mierenvolk dat wordt onderdrukt door een bende gulzige sprinkhanen. Mier Flip is een buitenbeetje die zijn kolonie probeert te helpen met uitvindingen, maar per ongeluk al het ingezamelde voedsel voor de sprinkhanen in het water laat verdwijnen. Wanneer de sprinkhanen bij aankomst geen eten vinden moeten de mieren voor de winter dubbel zoveel voedsel voor hen verzamelen. Flip wordt weggestuurd van de kolonie om hulp te zoeken. Hij komt terug met een aantal insecten waarvan hij denkt dat het sterke krijgers zijn, het zijn echter mislukte circusartiesten. Door middel van samenwerking en een geniaal plan zullen ze toch gaan proberen de sprinkhanen te slim af te zijn. Maar zal het ze lukken?

Er zit veel humor in de film, vooral ook in woordgrappen, bijvoorbeeld de uitspraak “Dat wij poepvliegen zijn, betekent nog niet dat we stront in onze ogen hebben.” Ook zit er beeldhumor in de film, zoals een circusdirecteur (een vlo) die op de gong slaat en naar beneden valt omdat hij zo klein is. Woordgrappen als ‘poepyonghai’ komen ook voor. Daarnaast bevat de film soms snelle beelden door bijvoorbeeld achtervolgingen en een gevecht. De beelden van het gevecht zijn niet al te heftig. De film is Nederlands nagesynchroniseerd en er wordt snel gepraat.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de film Een Luizenleven aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 6 jaar. Zij zullen het soms erg spannende avontuur kunnen volgen. Ook de woordgrapjes die zich in een andere setting voordoen dan de kinderen gewend zijn, zullen zij goed begrijpen. De film bevat ook actie, waar kinderen van deze leeftijd van houden.

Bijzonderheden

De stemmen in de Nederlandse versie zijn ingesproken door o.a. Peter Lusse (Flip), Isa Hoes (Atta) en Rob Kamphues (Klont).

Jullie mening

Ook leuk

App 6+ JR

We ARGH Pirates

We ARGH Pirates

We ARGH Pirates

Meer weten...

App 6+ JR

Super Spelling

Super Spelling

Super Spelling

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

American Dragon

American Dragon

American Dragon

Meer weten...