Productie-detail

Lucky Luke

Lucky Luke

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
6 waarderingen

Cowboy Lucky Luke probeert de misdaad te bestrijden.

25 min. : Kindernet. AL. : Ma t/m vrij om 12:55 uur. Za en zo om 10:05 en 10:29 uur.

Beschrijving inhoud

Lucky Luke, beter bekend als de man die sneller schiet dan zijn schaduw, is een cowboy uit het Wilde Westen. Als rondtrekkende cowboy probeert hij overal waar hij komt de misdaad te bestrijden. Dit doet hij met hulp van zijn paard Jolly Jumper en de domme hond Rataplan. Samen proberen ze de bekende, ietwat domme en stuntelige dieven, De Daltons, achter slot en grendel te krijgen.

In de verschillende afleveringen krijgen personages het gezicht van bekende personen van vroeger. Zo is in een van de afleveringen het uiterlijk van crimineel Phil Ijzerdraad gebaseerd op die van de Amerikaans acteur Jack Palance. De afleveringen staan bol van de onhandigheden en stommiteiten. Bij de vier Daltons is de grootste de domste en de kleinste de slimste. Joe, de kleinste, is de leider van het stel die geregeld met 'goede' ideeën komt. Echter gaat er meer fout dan dat er goed gaat. Zo is er dan ook humor in beeld, geluid en dialoog. Dit kan er bijvoorbeeld toe leiden dat een grote steen niet op Lucky Luke valt maar juist op henzelf. Ook het intelligente en pratende paard Jolly Jumper heeft geregeld leuke opmerkingen zoals; 'Rataplan is beter als deurmat dan waakhond' of 'Al die tam-tam voor maar 10 meter'. Tevens is de domme Rataplan grappig in zijn doen en laten.

In de afleveringen komen soms snelle beelden voor die ondersteund worden door passende muziek. Verder komen er geen moeilijke woorden voor en is het spreektempo rustig. In de afleveringen worden nog wel 'oude' woorden zoals nor (gevangenis) en kanen (eten) gebruikt. Lucky Luke is soms ook als voice-over te horen. De serie, met een simpele verhaallijn, bevat een Westerngenre.

Leeftijdsadvies

De serie is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Vanaf deze leeftijd krijgen kinderen interesse in ondeugende, klunzige en overdreven vormen van humor. Deze humor is in de serie ruimschoots aanwezig. Tevens bevat de serie 'Lucky Luke' voldoende actie wat hen tevens aan zal spreken.

Bijzonderheden

Van Lucky Luke zijn veel strips, films en spellen verschenen.

Jullie mening

Meer van Lucky Luke

TV & Film 8+ JR

Lucky Luke Go West

Lucky Luke Go West

Lucky Luke Go West

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 5+ JR

De Reddertjes

De Reddertjes

De Reddertjes

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Stuart Little 2

Stuart Little 2

Stuart Little 2

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Skunk Fu

Skunk Fu

Skunk Fu

Meer weten...