Productie-detail

Lucky Fred

Lucky Fred

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Agent Brains probeert de wereld te beschermen met hulp van Fred en de robot Friday, die in alles kan veranderen wat zij maar willen.

12 min. : Nickelodeon. AL. : Ma t/m vrijdag om 07:51, 08:03 en 16:24 en 16:36 uur..

Beschrijving inhoud

Het buurmeisje van Fred, Braianna is een beetje een nerd-achtig type die slechte cijfers haalt en totaal niet opvalt op school. Fred weet echter wel beter. Braianna is namelijk een alter ego van agent Brains, een super getalenteerd meisje die de taak heeft gekregen om de planeet Aarde te beschermen. Om haar hierin bij te staan stuurt het hoofdkwartier haar een robot, die na kennismaking zijn meester in alles gehoorzaamt en in alles kan veranderen wat er maar tegen hem gezegd wordt. Door een botsing met een vogel, komt de robot echter recht voor de voeten van Fred terecht. De robot, die Fred Friday noemt, erkent Fred gelijk als zijn meester. Als agent Brains de hulp van Friday in wil roepen, zal zij moeten samenwerken met Fred, die erg impulsief, enthousiast, maar ook vooral onhandig is. Toch worden de drie een hecht team, dat er alles aan doet om de planeet Aarde en haar bewoners te beschermen.

De combinatie van agent Brains' professionaliteit en Freds onhandigheid en impulsiviteit zorgt voor hilarische situaties. Hierbij speelt verantwoordelijkheid een grote rol. Agent Brains probeert de veiligheid van de wereld te bewaken, terwijl Fred als tiener gewoon wil genieten van het leven. Ironie komt veelvuldig voor. Humor komt tevens aan bod in de vorm van grappige beelden en geluidseffecten. Vanwege het beroep van agent Brains komen er regelmatig moeilijke woorden aan bod. Deze woorden hebben vaak een computerachtige context (bv. ‘protector protocol’) en worden niet verklaard. Vriendschap speelt een belangrijke rol in de serie. Ondanks de verschillen tussen agent Brains en Fred zijn de twee toch goede vrienden, die beide veel geven om hun robotvriend Friday.

Leeftijdsadvies

De serie is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Jongens van deze leeftijd kijken graag naar karakters die zichzelf voor schut zetten, wat Fred regelmatig doet. Ook zullen zij de humor en het taalgebruik dat gehanteerd wordt goed kunnen begrijpen. Diepere vriendschappen (beste vrienden) zijn erg belangrijk voor kinderen op deze leeftijd. Ook bij dit feit sluit de serie goed aan, vanwege de band die de drie hoofdpersonen met elkaar delen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Dr. Dimensionpants

Dr. Dimensionpants

Dr. Dimensionpants

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

The Avengers

The Avengers

The Avengers

Meer weten...