Productie-detail

Littlest Pet Shop

Littlest Pet Shop

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Wanneer Blythe samen met haar vader boven een dierenwinkel gaat wonen, ontdekt ze dat deze dieren kunnen praten.

20 min. AL. : RTL Telekids.

Beschrijving inhoud

Blythe verhuist samen met haar vader naar de binnenstad, waar ze gaan wonen boven de Littlest Pet Shop. Dit is een dagopvang voor allerlei vrolijk gekleurde dieren zoals een beertje, stinkdiertje of aapje. De diertjes kunnen praten en beleven allerlei avonturen. Ook Blythe kan met de dieren praten.

De stemmen van de personages zijn Vlaams/Nederlands ingesproken en voor kinderen goed verstaanbaar. Wel is het spreektempo soms erg snel. Er zit veel humor in de serie. Een voorbeeld hiervan is wanneer Blythe's vader ineens bij haar op school verschijnt en tegen Blythe zegt: "Je pupillen zijn zo groot, ik vind ze zelfs groter dan normaal. Je hebt iets onder de leden. Je wast toch wel je handen als je naar de WC bent geweest?" Dit terwijl de jongen waar ze verliefd op is naast haar staat. De muziek en geluidseffecten die voorkomen in de afleveringen zijn vaak ondersteunend voor wat er in beeld gebeurt

Door de aflevering heen worden leerzame opmerkingen gemaakt. Zo wordt er bijvoorbeeld gezegd dat je iemand niet kan dwingen om vrienden met je te worden. Of dat je niet altijd kunt kiezen voor de weg met de minste weerstand. Daarnaast zijn de gevoelens van Blythe zoals blijdschap, eenzaamheid, schaamte en verliefdheid herkenbaar voor kinderen. 

Leeftijdsadvies

Littlest Pet Shop is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Doordat de dieren vrolijk gekleurd zijn vormgegeven zullen ze hen erg aanspreken. Daarnaast zit er veel simpele humor in die kinderen vanaf deze leeftijd zullen begrijpen. Een aflevering duurt 20 minuten waardoor de concentratie om te kijken kan worden vastgehouden. Elke aflevering begint met een beginstukje van de aflevering gevolgd door de intro. Aan het einde van de aflevering wordt het beeld langzaam zwart. Dit zorgt voor een duidelijk begin en einde aan elke aflevering. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Belle en het Beest

Belle en het Beest

Belle en het Beest

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Kooky

Kooky

App 6-8 JR

Toca Nature

Toca Nature

Toca Nature

Meer weten...