Productie-detail

Linus

Linus

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
79 waarderingen

Samen met zijn vader, zijn stiefmoeder en zijn vriendjes beleeft Linus dagelijkse avonturen.

156 min. : Serie op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

"Linus" is een realistische dramaserie waarin de achtjarige Linus de hoofdrol speelt. Het speelt zich af in het dorpje Svingen in Noorwegen. Samen met zijn vader, zijn stiefmoeder en zijn vriendjes beleeft Linus dagelijkse avonturen. Linus is de stoerste jongen van zijn vriendengroepje, die bestaat uit 2 meisjes en 2 jongens. Ook heeft hij nog een zusje. Samen maken ze dingen mee. Ze gaan bijvoorbeeld op zoek naar hun weggelopen eend, of houden een wedstrijdje 'wie het verst het bos in durft'. Als ze voor zichzelf snoep gaan kopen, willen ze hun eend ook graag iets geven. De eend lust geen snoep, dus gaan Linus en zijn vrienden erop uit om een vis te vangen.

De serie is van oorsprong Noors en voor Nederland nagesynchroniseerd. Het taalgebruik is hetzelfde als dat van kinderen van 5 tot 8 jaar. De volwassen karakters spreken iets moeilijkere taal. De kinderen reageren hier vaak op, mocht er een woord voorkomen dat ze niet begrijpen. De afleveringen spelen zich veelal af in de natuur van een van de Scandinavische landen. Er zijn meerdere locaties waar de serie zich afspeelt. Een aflevering duurt ongeveer 30 minuten en heeft een chronologische opbouw.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit "Linus" het beste aan bij kinderen van 4 jaar en ouder. Deze kijkers zullen de verhaallijn van de serie goed kunnen begrijpen, kunnen zich inleven in de karakters en volgen de gesprekken tussen de kinderen.

Trefwoorden

Jullie mening

Meer van Linus

TV & Film 6+ JR

Kerst met Linus

Kerst met Linus

Kerst met Linus

Meer weten...

Ook leuk

Boek 4+ JR

Kaatje viert carnaval

Kaatje viert carnaval

Kaatje viert carnaval

Meer weten...

Boek 4+ JR

Piepklein taartje

Piepklein taartje

Piepklein taartje

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Bol en Smik

Bol en Smik

Bol en Smik

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren