Productie-detail

Lilo & Stitch

Lilo & Stitch

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
32 waarderingen

Lilo en Stitch wonen samen op Hawaï en beleven daar van alles. Op dit eiland wonen allerlei fantasiewezens, net als Stitch.

20 min. : Disney Channel. 6. : Op woe, do en vrij om 10:05 uur op Disney Channel.

Beschrijving inhoud

"Lilo & Stitch" is een animatieserie over het 5 jarige meisje Lilo en het wezentje Stitch. Hij is het resultaat van een illegaal, genetisch experiment van een wetenschapper. Lilo en Stitch wonen samen op Hawaï en beleven daar van alles. Op dit eiland wonen allerlei  fantasiewezens die ook wel 'experimenten' worden genoemd. Stitch moet uit handen blijven van Kapitein Gantu, die van zoveel mogelijk experimenten, duivels wil maken. Lilo wil de experimenten juist helpen en goedaardig maken. Dit doet zij samen met Stitch en dr. Jumba.

In iedere aflevering duikt een experiment op. Er ontstaat een strijd tussen Lilo en Kapitein Gantu, wie krijgt het experiment te pakken? Bij de echte gevechten worden verschillende krachten gebruikt van de fantasiewezens. Hierbij is alleen de pijn aan het gezicht af te lezen. Uiteindelijk loopt het altijd goed af voor Lilo. Ieder wezen heeft een bepaalde eigenschap. Bijvoorbeeld: door zingen iedereen duivels of juist goedaardig maken, alles in ijs kunnen veranderen of alles kunnen muteren. Deze eigenschappen zorgen in het begin van de aflevering altijd voor problemen. Zo wordt in een aflevering heel Hawaï ondergesneeuwd. Aan het einde van een aflevering heeft Lilo een les geleerd en vertelt dit ook. Bijvoorbeeld dat één echte vriend hebben beter is dan heel veel 'gewone' vrienden, dat je in dingen moet geloven als je het echt wilt en dat nieuwe dingen proberen moeilijk is maar wel goed voor je. Doordat de serie zich afspeelt in Hawaï, krijgt de kijker elementen mee uit dat land en de cultuur die daar heerst.

Leeftijdsadvies

Er wordt redelijk vlot gesproken, soms in wat langere dialogen. Er wordt vaak gebruik gemaakt van moeilijke woorden zoals ‘rituelen’, ‘fascinerend’, ‘autoritair’ en ‘immuun’. Deze woorden worden niet uitgelegd, maar de verhaallijn is nog goed te volgen zonder de woorden te begrijpen. Er zijn regelmatig snelle beelden, vooral tijdens de gevechten. Het verhaal wordt nog eens extra versterkt door de vele effectgeluiden en sfeergeluiden. Deze versterken vooral de grappige of spannende momenten. De serie is qua beeld en verhaallijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Op deze leeftijd kan een kijker in een serie de karakters, de situatie en het probleem benoemen. Ook worden kinderen op deze leeftijd worden steeds nieuwsgieriger, merken ze dat er meer in de wereld is en krijgen ze interesse voor andere landen en culturen. Daar sluit deze animatie op aan.

Jullie mening

Ook leuk

Game 7+ JR

Animal Crossing: Let's go to the City

Animal Crossing: Let's go to the City

Animal Crossing: Let's go to the City

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Kung Fu Panda (serie)

Kung Fu Panda (serie)

Kung Fu Panda (serie)

Meer weten...

Boek 7+ JR

Kinderfeestjes!

Kinderfeestjes!

Kinderfeestjes!

Meer weten...