Productie-detail

The Life and Times of Juniper Lee

The Life and Times of Juniper Lee

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
6 waarderingen

De 11-jarige Juniper Lee bewaart de balans tussen de menselijke en magische wereld, die slecht door een kwetsbare, magische barrière gescheiden wordt.

20 min. : Cartoon Network.

Beschrijving inhoud

Juniper Lee zou het liefst een normale tiener willen zijn. Helaas is deze rol niet voor haar weggelegd. Het is als 'Te Xuan Ze ' namelijk haar taak om de balans te bewaren tussen de mensenwereld en de wereld van monsters en demonen. Juniper woont in Orchid Bay City, een stad die vervuld is van magische activiteit. Onder de bewoners van de stad bevinden zich grote aantallen monsters, goed en slecht. De twee werelden worden gescheiden door een magische (onzichtbare) barrière, waardoor deze monsters slechts door een aantal mensen te zien zijn. Aan Juniper de taak deze barrière staande te houden en zo de balans tussen de twee werelden te beschermen. En dat terwijl haar huiswerk ook gewoon gemaakt moet worden en haar sociale leventje ook haar aandacht vraagt.

Om haar taak als 'Te Xuan Ze' te kunnen uitvoeren, heeft Juniper superkrachten waardoor ze sterker en sneller is dan de gemiddelde mens. Ook bezit ze magische gaven. Daarnaast krijgt ze hulp van haar grootmoeder, die voor haar de 'Te Xuan Ze' was, haar broertje die een voorliefde heeft voor spanning en avontuur en haar magische, pratende hond Monroe, die honderden jaren oud is en dus veel wijsheid te bieden heeft. Het geheel van karakters en gebeurtenissen zorgt voor de nodige vormen van humor. Dit wordt vooral gedaan met woordgrapjes, maar ook ironie komt voor. De karakters zijn vaak diepgaand, doordat bijvoorbeeld monsters niet meteen te peilen zijn. Bovendien kunnen de aan bod komende monsters zowel goed als slecht zijn. Er komen regelmatig ingewikkelde woorden aan bod en sommige personages spreken in jongerentaal (woorden als: chillen, dude en yo).

Leeftijdsadvies

De serie ‘The Life and Times of Juniper Lee’ sluit het beste aan bij kinderen met een leeftijd vanaf 9 jaar. Vanaf deze leeftijd ontwikkeld het abstract denken zich en krijgen kinderen steeds meer begrip van ironie. Ook de diepgaande karakters die in deze show aan bod komen zullen door kijkers vanaf 9 jaar goed begrepen worden.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Elf

Elf

TV & Film 9+ JR

Energy Survival

Energy Survival

Energy Survival

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Kauwboy

Kauwboy

Kauwboy

Meer weten...