Productie-detail

Levende Bezems

Levende Bezems

TV & Film VANAF 11 JR

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
1 waarderingen

Giorgio wordt verkocht aan een kinderhandelaar en moet schoorstenen vegen in Milaan. Ze hebben een zwaar leven en moeten hard werken. Kunnen ze ooit weer terug naar hun familie?

100 min. enigma film GmbH. 9 .

Kenmerken

 • Bioscoop 
 • 100 minuten
 • Boekverfilming
 • Kinderarbeid, kinderhandel
 • Duits gesproken, Nederlands ondertiteld
 • Cinekid 2014

Beschrijving inhoud

Levende Bezems (Die Schwarzen Brüder in het Duits) is een verfilming van het boek van Lisa Tetzner. Giorgio is de hoofdpersoon. Hij groeit op bij zijn ouders in Zwitserland. Wanneer zijn moeder van de berg valt en haar voet breekt verschijnt er een geheimzinnige man. Die man, een kinderhandelaar, koopt Giorgio en hij moet mee naar Milaan. In Milaan heeft hij een zwaar leven. Net als vele andere jongens moet hij hard werken en als levende bezem de schoorstenen vegen. Veel eten krijgen ze niet, anders passen de jongens niet meer door de schoorsteen. Omdat de jongens zo’n zwaar leven hebben en zich willen verzetten, beginnen ze een club. Die club wordt de ‘Black Brothers’ genoemd. Lukt het ze om te ontsnappen uit de handen van die gemene kinderhandelaar?

Giorgio is een dappere en lieve jongen die graag zijn vrienden helpt en beschermt in de strijd tegen de kinderhandelaar. De emoties die de personages ervaren worden sterk naar voren gebracht in het stemgebruik en de bijbehorende gezichtsuitdrukkingen en gebaren. Ook wordt dit nog eens extra ondersteund door de verschillende geluidseffecten. Deze geluidseffecten zorgen voor extra spanning en beleving van de avonturen. Het verhaal van de film speelt zich voornamelijk af in straten van Milaan. Door de verschillende camerastandpunten, die regelmatig wisselen, worden de belevenissen extra spannend. De film duurt 100 minuten.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld is de film te bekijken door kinderen vanaf 11 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen zich goed kunnen inleven en meeleven met de hoofdpersoon. Ook hebben zij dan enige kennis van kinderhandel en kinderarbeid, waardoor zij bepaalde gebeurtenissen beter kunnen plaatsen. De kinderen zullen met veel plezier de film bekijken. Het is een mooi verhaal en ze zullen aspecten als rechtvaardigheid, samenwerking en aardig zijn tegen elkaar kunnen vertalen naar de gebeurtenissen in de huidige maatschappij. Het is een film die vraagt om nabespreking met een volwassene, om het onderwerp kinderarbeid uit te leggen en verklaren.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 11+ JR

Wat zou jij doen?

Wat zou jij doen?

Wat zou jij doen?

Meer weten...

Boek 11+ JR

Yakanuko: Een gevaarlijke opdracht

Yakanuko: Een gevaarlijke opdracht

Yakanuko: Een gevaarlijke opdracht

Meer weten...

Boek 11+ JR

De Kronieken van de kroon I - De Verdwenen Prins

De Kronieken van de kroon I - De Verdwenen Prins

De Kronieken van de kroon I - De Verdwenen Prins

Meer weten...