Productie-detail

Lepel

Lepel

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 waarderingen

Lepel weet eindelijk weg te komen bij zijn gemene oma en verstopt zich in een warenhuis. Met hulp van verkoper Max en het meisje Pleun gaat hij op zoek naar zijn ouders. Zal de zoektocht slagen?

93 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

De ouders van Lepel zijn op wereldreis gegaan met een luchtballon toen hij nog een baby was. Lepel woont bij zijn gemene oma die hem allerlei klusjes op laat knappen. Op een dag, als Lepel met zijn oma in het warenhuis is, weet hij te ontsnappen en verstopt zich in de winkel. Als de winkel sluit komt hij Pleun tegen, een stoer meisje zonder ouders dat in het warenhuis woont. Samen met haar bedenkt hij een plan om zijn ouders terug te vinden. Ze krijgen hulp van de aardige verkoper Max die stiekem verliefd is op zijn baas, juffrouw Broer. Zonder dat ze het zelf weet, wordt ook zij bij het plan betrokken. Tijdens hun zoektocht doen Lepel, Pleun en Max allerlei verassende ontdekkingen. Is Lepel wel wie hij denkt dat hij is? En zal hij ooit zijn vader en moeder vinden?

Lepel is een Nederlandstalige film. Het taalgebruik is eenvoudig. Hoofdpersoon is Lepel, een heel erg slim jongetje van 9 jaar. Andere belangrijke personen zijn Pleun en Max. Pleun is een sterk meisje dat nergens bang voor is. Max is een onzekere, maar aardige verkoper. Hij is smoorverliefd op juffrouw Broer, maar elke keer als hij haar mee uit wil vragen durft hij op het laatste moment niet meer. Af en toe wordt er een sprong naar het verleden gemaakt. De kijker ziet dan hoe de ouders van Lepel op wereldreis gaan.

Leeftijdsadvies

Wat betreft leef- en belevingswereld sluit de film Lepel aan op kinderen vanaf 8 jaar. Lepel bouwt een bijzondere vriendschap op met Pleun en Max en is op zoek naar zjin ouders. Deze thema’s, vriendschap en familie, zijn zeer belangrijk voor deze leeftijd, ze rekenen nog op de veiligheid van hun ouder(s). Wat betreft sociaal-emotionele ontwikkeling zien achtjarigen steeds beter dat iemand zich anders voor kan doen. In de film ontdekt Lepel wie hij wel en niet kan vertrouwen. Achtjarigen worden zelfstandiger en krijgen steeds meer de neiging om problemen zelf op te lossen, ze zullen zich dus herkennen in Lepel die zelf op zoek gaat naar zijn ouders.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8+ JR

Een muizenissige Kerst in New York

Een muizenissige Kerst in New York

Een muizenissige Kerst in New York

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Finn

Finn

TV & Film 8+ JR

De groeten van Mike!

De groeten van Mike!

De groeten van Mike!

Meer weten...