Productie-detail

Lemonade Mouth

Lemonade Mouth

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
20 waarderingen

Volg het verhaal van de band Lemonade Mouth, die per toeval, door een ongelukkige samenloop van omstandigheden is ontstaan.

107 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

De film "Lemonade Mouth" is gebaseerd op het gelijknamige boek dat geschreven is door Mark Hughes. Het vertelt het verhaal van een band, genaamd Lemonade Mouth, die per toeval, door een ongelukkige samenloop van omstandigheden is ontstaan. Het begon allemaal op het Maintain Ridge Community College in het nablijflokaal, waar Stella, Wen, Mo, Charly en Olivia elkaar voor het eerst ontmoeten. Ze zijn alle vijf erg muzikaal en blijken elkaar perfect aan te kunnen vullen bij het maken van muziek. Doordat ze zowel op school als thuis niet gerespecteerd worden om wie ze zijn besluiten ze, op aandringen van hun muzieklerares mevrouw Reznick, samen een band te vormen waarin ze hun stem (zowel letterlijk als figuurlijk) kunnen laten horen. Na hun eerste optreden op het Halloweenfeest op school breken ze door. Het succes lacht hen toe en ze zijn dan ook vast besloten om de aankomende talentenjacht ‘Rising Star' te winnen, maar dan begint alles fout te gaan.

In de film is er een voice-over, die tussen de scènes door verteld wat er gebeurt, en je als kijker mee terug de tijd inneemt. De stem van de voice-over is die van Olivia. Het lijkt alsof ze het verhaal tegen jou als kijker verteld. De film begint op het moment dat de bandleden zich klaarmaken om op het podium te gaan. Dan maakt het verhaal een enorme sprong terug het verleden in en begint het verhaal zich in chronologische volgorde opnieuw af te spelen. Het verhaal eindigt daar waar het begonnen is, namelijk op het podium tijdens een optreden van de band in Madison Square Garden. In de film worden er veel liedjes gezongen en gespeeld. De boodschap die de kijker aan het einde van de film mee krijgt is: ‘ik wil zelf mijn wegen zoeken en ik verdien het dat mijn omgeving mij mezelf laat zijn'.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit "Lemonade Mouth" aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 10 jaar. Kinderen beginnen vanaf deze leeftijd belangrijke waarden te ontwikkelen zoals respect en rechtvaardigheid. Ze durven kritiek te leveren en een discussie aan te gaan. Dit gegeven komt in alle opzichten terug in de film en dan met name in het karakter van Stella. Kinderen van tien jaar en ouder zijn daarnaast geïnteresseerd in films waarin karakters spelen die een psychologische gelijkenis hebben aan henzelf. In dit kader biedt deze film sociale lessen voor hun eigen sociaal-emotionele ontwikkeling. Omdat de voice-over een belangrijk onderdeel is in het verhaal en het hierdoor simpeler maakt, pas het ook bij kinderen met de leeftijd vanaf 9 jaar.

Trailer (Engels)

Jullie mening

Ook leuk

Boek 9+ JR

Diefstal op de Oriënt Express

Diefstal op de Oriënt Express

Diefstal op de Oriënt Express

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

De Schippers van kameleon 2

De Schippers van kameleon 2

De Schippers van kameleon 2

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Nim's Island

Nim's Island

Nim's Island

Meer weten...