Productie-detail

LEGO Ninjago: Masters of Spinjitzu

LEGO Ninjago: Masters of Spinjitzu

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
7 waarderingen

Duik in de wereld van Ninjago en leef mee met de avonturen van de Ninja!

22 min. Erik Wilstrup & WILFilm. AL. Seizoen vier is vanaf 2 maart 2015 te zien op Cartoon Network.

Kenmerken

  • Televisieserie
  • 22 minuten
  • Animatie, actie, avontuur
  • Lego
  • Problemen oplossen

Beschrijving inhoud

De tv-serie LEGO Ninjago: Masters of Spinjitzu speelt zich af in de fictieve legowereld Ninjago die is geïnspireerd op de Chinese en Japanse mythes en cultuur. De vier hoofdkarakters zijn Ninja Kai, Jay, Zane en Cole. Zij hebben superkrachten waarmee zij alle vier een natuurelement vertegenwoordigen. Dit zijn vuur, ijs, aarde en bliksem. Het land bestaat uit Ninjago City en het Donkere Eiland. Sinds seizoen drie is Ninjago City omgetoverd tot een futuristische metropolis met wolkenkrabbers, speciale voertuigen en robot-achtige snufjes. De Ninja’s strijden tegen de Overlord die hun laatste battle overleefd blijkt te hebben en nu gevangen zit in de game-achtige wereld Digiverse. De Overlord houdt Lloyd, een vriend van de Ninja, gevangen in de Digiverse en probeert hem zijn waardevolle Golden Power af te nemen. De Ninja wordem door hun vriend Cyrus Borg in de Digiverse geplaatst om het op te nemen tegen hun vijand. Seizoen vier is vanaf 2 maart 2015 te zien op Cartoon Network. 

De serie is geanimeerd en gebaseerd op Legowereld. Het taalgebruik is af en toe technisch, met name in de futuristische wereld van seizoen 3. Als je de serie voor het eerst kijkt is het lastig om meteen te begrijpen wie wie is en wat de verhoudingen zijn tussen het grote aantal karakters, maar aan het einde van de aflevering zijn de grote lijnen duidelijk. Vriendschap en gevoelens ontbreken niet in de wereld van Ninjago. De band tussen de Ninja en hun naasten speelt een belangrijke rol. Zo heeft het zusje van Kai, Nya, vanaf seizoen 1 al een belangrijke bijrol en in seizoen 3 wordt een van de Ninja zelfs verliefd.

Leeftijdsadvies

Ninjago: Masters of Spinjitzu is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Vriendschap, strijd en leven en dood zijn thema’s die aan bod komen. Er zit flink veel vaart in de verhaallijn, de dialogen en de scènewisselingen die kinderen vanaf 7 redelijk kunnen volgen. De dialogen worden ondersteund door spannende beelden, waardoor het niet altijd belangrijk is alle dialogen te volgen. De tv-serie speelt zich af in een andere, futuristische wereld die veel weg heeft van een game. Het is een fantasiewereld die weinig weg heeft van de realiteit.

 

ElineDeze recensie is geschreven door Eline van Leeuwe. Eline studeert Journalistiek aan de Hoogeschool Utrecht. Ze specialiseert zich in televisie en interesseert zich voor de doelgroep jeugd. Door te schrijven voor Mediasmarties hoopt ze zich te blijven ontwikkelen op het gebied van deze doelgroep. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 7+ JR

Spaghetti van Menetti

Spaghetti van Menetti

Spaghetti van Menetti

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Operatie Noordpool

Operatie Noordpool

Operatie Noordpool

Meer weten...