Productie-detail

Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole

Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

De jonge uil Soren en zijn broer Kludd vallen in de klauwen van de kwaadaardige 'Volmaakte Strijders'.

97 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

"Legend of the Guardians", naar de boeken van de Amerikaanse schrijfster Kathryn Lasky, gaat over de jonge kerkuil Soren en zijn broer Kudd die op een dag in de klauwen van de 'Volmaakte Strijders' terechtkomen. Gelukkig is Soren van jongs af aan opgevoed met de legendarische verhalen over 'De Bewaarders van Ga'Hoole', die het rijk van de kerkuilen beschermen. Vanaf de eerste dag is het voor Soren dan ook duidelijk: wanneer hij eenmaal kan vliegen zal hij proberen te ontsnappen en zal hij op zoek gaan naar zijn gevleugelde helden. Weet Soren hen te vinden en weten zij het uilenrijk te redden van de 'Volmaakte Strijders'?

Deze 3D animatiefilm bevat af en toe een beetje humor. Vooral de kleine uil Digger is af en toe best grappig. Zo vertelt hij bijvoorbeeld de volgende grap: 'Weet je hoe ze uilen noemen die naar de zee vliegen?' 'Verdwaald'. De film lijkt levensecht. Dit komt onder andere tot uiting in de details m.b.t. de personages. Deze komen namelijk echt tot leven en zijn nauwelijks van echt te onderscheiden. In de film komen volwassen thema's als verraad, wraak en macht voor. De film bevat verder een gemakkelijke verhaallijn en weinig moeilijke woorden. Er komen verder behoorlijk veel personages in de film voor.

Leeftijdsadvies

Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. De film bevat namelijk veel spannende, heftige, duistere en 'donkere' actie-scènes. Vanaf 10 jaar houden ze van realistische verhalen, de levensechte dieren zal hen dus aanspreken. Ook kunnen ze beter met de thema's verraad, wraak en macht omgaan.

Bijzonderheden 

Carice van Houten en Daan Schuurmans verlenen hun stem aan deze film.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Pair of Kings

Pair of Kings

Pair of Kings

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Dunya & Desie

Dunya & Desie

Dunya & Desie

Meer weten...

Boek 10+ JR

Gips

Gips