Productie-detail

Leafie

Leafie

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
36 waarderingen

Leafie is een legbatterijkip weet te ontsnappen uit de grote hal waar zij met honderden andere kippen zit opgesloten, maar buiten de boerderij is het leven niet makkelijk...

93 min. : DVD. Onbekend.

Beschrijving inhoud

"Leafie" (originele titel "Madangeul naon amtak") is één van de internationale filmcompetitie van het Cinekid film, televisie en nieuwe media festival voor de jeugd. Deze animatiefilm komt oorspronkelijk uit Zuid-Korea en gaat over de naïeve en vrolijke kip genaamd Leafie. Leafie is een legbatterijkip die weet te ontsnappen uit de grote hal waar zij met honderden andere kippen zit opgesloten. Buiten de boerderij blijkt het leven niet altijd even makkelijk te zijn. Leafie ontfermt zich over een klein eendenkuiken, dat zichzelf steeds in de problemen brengt. Iedere keer weer redt Leafie het kuiken, waarbij ze haar eigen angsten, onmogelijkheden en wensen opzij schuift.

Deze film schuwt de harde problematiek rond de bio-industrie niet. Ook thema's als leven en dood en de rangorde van de natuur komen duidelijk in beeld. De wezel met grote tanden en één oog leeft duidelijk in strijd met de verschillende vogels en eenden die in de film aan bod komen. De gedetailleerde achtergrondtekeningen, gemaakt door tekenaars die eerder werkten aan Pixar en Disney-producties, zijn bijzonder in haar soort. Ondanks de inhoudelijke thema's die centraal staan in de film, is er ook genoeg ruimte om te lachen. Zo zie je kikkers die rek- en strekoefeningen doen en onder water scheten laten, wat grappige beelden oplevert.

Leeftijdsadvies

Door de thematiek van de film, sluit "Leafie" het beste aan bij kinderen vanaf 9 jaar. In de leef- en belevingswereld van een 9-jarige wordt de realiteitswaarde van mediaproducties steeds belangrijker en daar sluit deze film goed op aan. Deze film is Koreaans gesproken en Nederlands ondertiteld. Een 9-jarige kan deze ondertitels bijhouden, omdat het technisch lezen bij hen ver genoeg ontwikkeld is.

Trailer (Koreaans)

Bijzonderheden

De film "Leafie" was tijdens het Cinekid festival te bekijken. Voor de agenda van de films zie hier het filmprogramma van Cinekid. Het festival was van 12 oktober tot 21 oktober 2011 in Amsterdam en 30 andere steden.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Zoop In Afrika

Zoop In Afrika

Zoop In Afrika

Meer weten...

Game 9+ JR

Lekker Goedkoop

Lekker Goedkoop

Lekker Goedkoop

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Ghost Rockers

Ghost Rockers

Ghost Rockers

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren