Productie-detail

Laura's Ster

Laura's Ster

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
81 waarderingen

Een magische vriendschap tussen Laura en de ster.

80 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Laura is een zevenjarig meisje die met haar ouders en broertje Tommy verhuist naar een stad. Ze is er helemaal niet blij mee, en wil graag terug naar haar oude huis. De eerste nacht wordt Laura wakker, en kijkt ze vanaf het dak naar de sterren. Een van de sterren valt naar beneden en breekt één van zijn punten. Laura ontfermt zich over de ster, die echt blijkt te leven. Laura ontdekt met haar broertje Tommy dat de ster bijzondere krachten heeft. Zo kan de ster mensen laten vliegen en Laura’s knuffels (en andere levenloze dingen) tot leven laten komen.

Met de ster voelt Laura zich minder eenzaam in haar nieuwe omgeving. Ze vindt het bijvoorbeeld moeilijk om vriendjes te maken. Omdat het licht en de krachten van de ster steeds zwakker worden, merkt Laura dat de ster terug naar de ruimte moet. Met de hulp van buurjongetje Max vindt ze een manier om de ster terug naar de sterrenhemel te brengen. Daarmee heeft ze er meteen een nieuw vriendje bij.

Leeftijdsadvies

De film is gericht op de belevingswereld van een meisje van zeven. Voor de jongere kijker zal het moeilijk zijn om 80 minuten geconcentreerd te blijven en het verhaal te volgen. Bovendien komen er veel dialogen in voor waarbij moeilijke woorden niet worden uitgelegd. Het verhaal speelt zich wel chronologisch af, en het beeldtempo is rustig. 'Laura's Ster' is geschikt voor kijkers vanaf 4 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

De Hoobs

De Hoobs

De Hoobs

Meer weten...

Boek 4+ JR

Het Muizenhuis

Het Muizenhuis

Het Muizenhuis

Meer weten...

Website 4-12 JR

Kerstkaraoke

Kerstkaraoke

Kerstkaraoke

Meer weten...