Productie-detail

Kung Fu Panda 2

Kung Fu Panda 2

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
184 waarderingen

Po's droom is uitgekomen hij moet de Vredesvallei beschermen met zijn vrienden en andere Kung Fu meesters. Gaat ze dat lukken?

90 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

In "Kung Fu Panda 2" is de droom van panda Po uitgekomen. Po is aangewezen als de Drakenkrijger om samen met zijn vrienden en andere Kung Fu meesters de Vredesvallei te beschermen. Po en zijn vrienden noemen zichzelf ‘De Vurige Vijf’ en bestaan uit aap Monkie, kraanvogel Kraan, sprinkhaan Mantis, slang Adder, de vechtlustige Tijger en panda Po zelf. Het hele verhaal speelt zich af in China waar de Chinese vechtsport Kung Fu vandaan komt. De gemene pauw Lord Shen wil China veroveren, aan de macht komen en een einde maken aan Kung Fu. Samen met zijn woeste wolven en zijn geheime wapen (een modern kanon) vormt hij een nare tegenstander voor Po’s Vurige vijf. Toch durft Po de uitdaging aan. Als Drakenkrijger kruist hij met de Vurige Vijf China door om Kung Fu te redden en zijn vijand uit te schakelen.

Po is een vriendelijk, grappig karakter en niet een hele snelle denker. Het duurde dan ook even voordat hij besefte dat de gans Mr. Ping niet zijn echte vader is. Tijdens zijn avontuur belandt Po in Gongmen City, zijn geboortedorp. Daar komen herinneringen van vroeger boven en het blijkt dat Lord Shen wel weet wie zijn werkelijke ouders zijn. Po kan nog veel leren van zijn Kung Fu leermeester Shifu die bijvoorbeeld zegt dat een ware Kung Fu strijder kan winnen met de zogenaamde ‘innerlijke rust’. Po strijdt in deze film voor China en voor Kung Fu en leert zichzelf en zijn familie situatie beter kennen. Behalve grappige momenten en het gestuntel van panda Po, bevat "Kung Fu Panda 2" ook veel snelle, spannende beelden met actie. Wanneer de vijanden in gevecht met elkaar gaan, vliegen de speren en voorwerpen in het rond. Door het kijken in 3D lijken voorwerpen soms letterlijk op je af te komen. Tijdens de actie stukken zijn er snelle, drukke beelden die voor jonge kinderen nog te spannend kunnen zijn.

Leeftijdsadvies

De actie in deze film wordt volop afgewisseld met humor. Zo staat de hand van Po in brand als hij denkt de ‘innerlijke rust’ te hebben gevonden bij het opvangen van een vuurbal. Of sarcastischere humor als Po zegt: ‘Mijn pa is niet mijn pa’, waarop Tijger reageert: ‘Dat was vast een shock…’, doelend op zijn Ganzen vader die totaal niet op hem lijkt. Tot slot heeft Po in de film nog enkele flashbacks naar de tijd dat hij kind was. Vanwege deze elementen bij elkaar, is “Kung Fu Panda 2” geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar die houden van een beetje actie, gecombineerd met humor.

Trailer

Bijzonderheden

De stemmen in "Kung Fu Panda 2" worden ingesproken door onder andere Edwin Evers (Po), Yolanthe (Tijger), Jörgen Raymann (Monkie) en Froukje de Both (Adder).

Jullie mening

Meer van Kung Fu Panda

TV & Film 7+ JR

Kung Fu Panda (serie)

Kung Fu Panda (serie)

Kung Fu Panda (serie)

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Kung Fu Panda

Kung Fu Panda

Kung Fu Panda

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Princess Stories Vol 3: Echte Schoonheid Zit Van Binnen

Princess Stories Vol 3: Echte Schoonheid Zit Van Binnen

Princess Stories Vol 3: Echte Schoonheid Zit Van Binnen

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

HOP

HOP

TV & Film 7+ JR

Mulan

Mulan