Productie-detail

Kuifje

Kuifje

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Kuifje gaat met zijn hond Bobby en vriend Kapitein Haddock vele avonturen tegemoet.

22 min. : Kindernet. 6. : Za en zo om 07:45 uur.

Beschrijving inhoud

De tekenfilmserie 'Kuifje' is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Hergé. Kuifje, door een Tibetaanse monnik Zuiver Hart genoemd, is een echte ontdekkingsreiziger. Hierdoor komt hij dan ook vaak in het buitenland waar de in Brussel woonachtige verslaggever met zijn trouwe en dappere viervoeter Bobby en zijn beste vriend Kapitein Haddock allerlei avonturen tegemoet gaat.

Van 'Kuifje' zijn verschillende afleveringen gemaakt. Deze bestaan uit 1 of 2 delen. In de afleveringen van 'Kuifje' komen meermaals realistische verwijzingen, feiten en politieke thema's voor. M.b.t. de aflevering 'Kuifje in Tibet' moet gedacht worden aan: sherpa's (waren mensen die zo'n vijfhonderd jaar geleden vanuit Tibet de Himalaya doortrokken en zich vestigden op een berghelling in Nepal) en de Yeti. In de verschillende afleveringen zal Kuifje constant morele keuzes moeten maken. De afleveringen tonen tevens thema's als vriendschap, moed, trouw en doorzettingsvermogen. De onhandige en opvliegerige Kapitein Haddock staat bekend om zijn 'scheldwoorden' en drankprobleem, iets wat hem vaak in de problemen brengt. Tevens is hij bekend van de zinsnede: 'Duizend bommen en granaten'. De bekende personages Jansen & Janssen en Professor Zonnebloem spelen ook in bepaalde afleveringen mee.

Leeftijdsadvies

De afleveringen van Kuifje zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Avontuurlijke verhaallijnen zullen deze kinderen namelijk erg aanspreken. Verder is het verhaal duidelijk en goed te volgen, zijn er weinig tot geen moeilijke woorden en zijn de personages in de verschillende afleveringen herkenbaar. Verder zal Kuifje de kijker erg aanspreken vanwege zijn moed en doorzettingsvermogen. Kinderen van deze leeftijd, en eveneens oudere kinderen, zullen de realistische verwijzingen, feiten en politieke thema's niet of nauwelijks begrijpen.

Bijzonderheden

  • De Hergé Foundation, een stichting ter herinnering aan de schepper van stripheld Kuifje, ontving in 2006 de Light of Truth Award voor de strip 'Kuifje in Tibet'. Volgens Tsering Jampa, directeur van International Campaign for Tibet Europe is Hergé's voorstelling van Tibet voor velen een introductie geweest tot het inspirerende landschap en de cultuur van Tibet.
  • Van Kuifje zijn vele boeken, strips en games (o.a. als app voor de iPhone en iPad) verschenen.
  • Tevens is er een film verschenen genaamd Kuifje en het geheim van Eenhoorn, die o.a. een Golden Globe won in de categorie Beste Animatiefilm.
  • In België is verder het Hergé-museum gevestigd

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Angelo Rules

Angelo Rules

Angelo Rules

Meer weten...

Website alle

Kinderpodcasts

Kinderpodcasts

Kinderpodcasts

Meer weten...

Game 6+ JR

FilmSpel

FilmSpel

FilmSpel

Meer weten...