Productie-detail

Krummel & Vriendjes - Een Cake voor Kerst

Krummel & Vriendjes - Een Cake voor Kerst

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
17 waarderingen

De egoïstische kakkerlakken Koen en Karel pikken al het voedsel, wat moeten ze nou eten met kerst?

38 min. : Serie op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

"Krummel & Vriendjes - Een Cake voor Kerst" is een animatiefilm waarin insecten de hoofdrol spelen. In het dorp waar de kleine rups Krummel woont, zijn de voorbereidingen voor Kerstmis in volle gang. Het is dit jaar echter erg moeilijk om genoeg voedsel te verzamelen, want de egoïstische kakkerlakken Koen en Karel hebben alles al ingepikt. Gelukkig maakt oma Rups ieder jaar een speciale vruchtencake voor het hele dorp. Als deze cake vervolgens ook door Koen en Karel wordt gestolen, zijn Krummel en zijn vrienden bang dat het Kerstfeest dit jaar in het water zal vallen. Uiteindelijk zien zij de ware betekenis van Kerst in en ook Koen en Karel komen erachter waar Kerstmis nu werkelijk om draait.

In de film wordt rustig gesproken en ook de beelden zijn rustig. Er komen geen moeilijke woorden voor. Op het woord ‘egocentrisch’ na, wat wordt verhelderd door het gedrag dat Koen en Karel Kakkerlak vertonen. De verhaallijn blijft simpel. Er wordt gebruik gemaakt van felle kleuren en er zijn weinig details zichtbaar. Achtergrondmuziek is veel aanwezig, vaak in de vorm van kerstnummers. De kerstgedachte wordt erg veel besproken. Deze boodschap wordt eenvoudig, maar doeltreffend gebracht. In de film worden twee Nederlandse liedjes gezongen.

Leeftijdsadvies

"Krummel & Vriendjes - Een Cake voor Kerst" sluit aan bij de leeftijd van 4 jaar. Kinderen van deze leeftijd merken de verschillen tussen karakters op. Ze kunnen zich verplaatsen in karakters en dus begrijpen dat Koen en Karel zich niet zo netjes gedragen. Ook bevat de film een eenvoudige verhaallijn en een vertrouwde context (bekende dieren, weinig karakters). Tot slot zullen kinderen van deze leeftijd met het thema ‘eerlijk delen’ erg bekend zijn.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Maanman Jim

Maanman Jim

Maanman Jim

Meer weten...

Website 4-12 JR

Kerstkaraoke

Kerstkaraoke

Kerstkaraoke

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Dumbo

Dumbo