Productie-detail

Kruimeltje

Kruimeltje

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
22 waarderingen

Wordt Kruimeltje herenigd met zijn vader en moeder of blijft hij een straatschoffie?

119 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Kruimeltje is een 10-jarige jongen die wordt opgevoed door vrouw Koster. Zijn moeder bracht hem daar toen ze niet meer voor hem kon zorgen. Kruimeltje is een kwajongen die allerlei streken uithaalt, maar hij heeft wel een hart van goud en probeert iedereen te helpen. Mevrouw Koster overlijdt en Kruimeltje komt bij Wilkes de kruidenier terecht. Zij komen er samen achter dat de vader van Kruimeltje een oude vriend was van Wilkes en naar Amerika is vertrokken. Na een brand in de kruidenierszaak, komt Wilkes in het ziekenhuis en Kruimeltje in het weeshuis. Wilkes gaat naar zijn vriend op zoek in Amerika als hij weer beter is. Ondertussen zet hij Kruimeltje in het weeshuis, daarnaast zoekt hij ook een school voor hem uit. Daar haalt hij allemaal streken uit. Ondertussen is zijn echte moeder naar hem op zoek. Wordt Kruimeltje herenigd met zijn vader en moeder of blijft hij een straatschoffie?

Kruimeltje maakt elke dag nieuwe avonturen mee. Deze film laat zien hoe het Rotterdamse straatjongetje samen met zijn hondje Moor de wereld naar zijn hand weet te zetten. De film bevat humor in beeld en geluid maar ook in de vorm van woordgrapjes. De film heeft ondeugende en ontroerende momenten en is een groot avontuur. Minder leuke momenten in de film zijn als vrouw Koster overlijdt en je haar op haar sterfbed ziet. De brand in de kruidenierszaak is redelijk spannend.

Leeftijdsadvies

"Kruimeltje" de film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Vanaf deze leeftijd kunnen kijkers de redelijk vlotte dialogen volgen en hebben ze begrip voor de humor in de vorm van woordgrapjes. Kruimeltje is eigenlijk een kleine held. Zes-jarigen vinden helden nog steeds belangrijk en houden van spanning en avontuur. Daarbij kan een kind zich op deze leeftijd inleven in anderen en zal hij de persoonlijkheid van Kruimeltje begrijpen, tijdens leuke en minder leuke momenten.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

De IJslandbende

De IJslandbende

De IJslandbende

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

T.U.F.F. Puppy

T.U.F.F. Puppy

T.U.F.F. Puppy

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

De Indiaan

De Indiaan

De Indiaan

Meer weten...