Productie-detail

Koning van Katoren

Koning van Katoren

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
11 waarderingen

De 17-jarige Stach wil een einde maken aan de ellende in het Koninkrijk van Katoren door zelf Koning te worden, hiervoor moet hij vijf onmogelijke opdrachten met succes afronden.

120 min. : Bioscoopfilm. 9. : 5 december 2012.

Beschrijving inhoud

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Terlouw. Als op een nacht de koning komt te overlijden wordt het rijk van Katoren jarenlang geregeerd door een corrupte groep ministers. In deze jaren proberen verschillen mannen de nieuwe koning te worden, hiervoor moeten ze 5 opdrachten voltooien, maar elk van de mannen faalt. Op een dag waagt de 17-jarige Stach de gok en meldt dat hij koning wil worden. Ook hij moet 5 gevaarlijke (onmogelijke) opdrachten voltooien. Tijdens zijn avontuur wordt geholpen door de bevolking en wordt hij op de voet gevolgd door journaliste Kim.

De opdrachten die Stach moet uitvoeren zijn bijzonder en bizar maar hebben allen te maken met een bepaalde macht. Zo bestaat de eerste opdracht uit het oplossen van de knobbelneuzen waar maar één medicijn voor is. Deze wordt door een bepaalde groep verkocht en het recept is geheim. Uiteindelijk blijken deze mensen de bevolking jarenlang te hebben opgericht. De film wordt natuurlijk ondersteund met muziek, veelal ook Engelse liedjes. Elke keer wordt Stach vriendelijk geholpen door de bevolking. Er wordt een knipoog gemaakt naar deze tijd, smsjes komen in beeld en de film eindigt met een 'publiek event' dat wordt aangevraagd via hyves/facebook etc.

Leeftijdsadvies

De film is geschikt voor kinderen vanaf 9 à 10 jaar. Stach is een zelfverzekerde adolescente jongen, kinderen vanaf deze leeftijd kijken hier tegenop. De film draait om macht en dat iemand die echt hart heeft voor het volk offers moet brengen om te helpen. Het morele besef is bij 10-jarigen weer meer ontwikkeld en om die reden zullen deze kinderen zich goed kunnen inleven in de oneerlijkheid die er speelt in het koninkrijk van Katoren. De film bevat fantasie-elementen (een monster, knobbelneuzen), maar is wel een geheimzinnig en spannend verhaal met ook griezelelementen, dit past weer iets meer bij een 10-jarige.

Bijzonderheden

  • De hoofdrolspelers zijn Mingus Dagelet (Stach) en Abbey Hoes (Kim). Mingus speelde ook in Razend! en VRijland. Abbey speelde ook in VRijkland, Razend! en Lover of Loser.
  • De titelsong van de film wordt gezongen door Tim Knol.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Big Miracle

Big Miracle

Big Miracle

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Lucky Fred

Lucky Fred

Lucky Fred

Meer weten...

Boek 10+ JR

Een pony met een geheim

Een pony met een geheim

Een pony met een geheim

Meer weten...