Productie-detail

Koemba: De zebra die zijn strepen kwijt is

Koemba: De zebra die zijn strepen kwijt is

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
15 waarderingen

De jonge zebra Koemba mist enkele strepen op zijn vacht. Hij is het zat om een buitenbeentje te zijn en gaat op zoek naar zijn strepen.

85 min. Entertainment One Benelux. 6.

 

Kenmerken  

  • Animatiefilm 3D
  • Afrika
  • Dieren
  • Vrienschap en familie 
  • Anders zijn

Recensie 

De film Koemba: De zebra die zijn strepen kwijt is (3D) vertelt het verhaal van de jonge zebra Koemba. Vanaf zijn geboorte mist Koemba enkele strepen op zijn vacht. Zijn kudde vindt Koemba 'mislukt' en geeft hem de schuld dat er al zo lang geen regen is gevallen. Om niet meer het buitenbeentje te zijn, besluit Koemba zijn kudde van de droogte te redden. Een sprinkhaan fluistert hem in dat hij water zal vinden in de magische waterput. Volgens een oude legende hebben de zebra's lang geleden hier hun strepen gekregen. Met een paar bijzondere dierenvriendjes beleeft Koemba een avontuurlijke reis. Groot gevaar ligt echter wel op de loer. Lukt het Koemba om zijn strepen te krijgen? En is het eigenlijk wel zo erg om anders te zijn? 

Koemba: De zebra die zijn strepen kwijt is is een kleurrijke animatiefilm. De film speelt zich af op de Zuid-Afrikaanse vallei. 3D laat de Afrikaanse vallei en de dieren tot leven komen. Er staan een aantal figuren centraal, zoals Koemba en Koemba's vader. Ook zijn er veel bijrollen van bijvoorbeeld de schattige waterbuffel, een vreemd schaap en een grappige konijn. De hyperactieve struisvogel zorgt voor leuke woordgrapjes. Een voorbeeld daarvan is: 'Pas op, zebra op mijn pad'. De tijger Phango zorgt voor spannende momenten. Hij jaagt op de bijzondere Koemba. Phango is blind aan een oog en ziet daarom schimmen. Dit zorgt soms voor mysterieuse en angstige beelden. Koemba leert veel van zijn reis. Zo denkt hij dat hij de enige is die anders is, maar is dat ook zo? De film heeft een mooie achterliggende gedachte: je bent bijzonder, ook al ben je anders.  

Leeftijdsadvies 

De film Koemba: De zebra die zijn strepen kwijt is is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Kinderen van deze leeftijd zullen de verhaallijn en de hoeveelheid karakters kunnen volgen. Ook de ontwikkeling die Koemba doormaakt en de dingen die hij leert, zullen zesjarigen begrijpen. De film zit vol grapjes en dubbele woordgrapjes. Dit zullen kinderen van zes, maar ook ouderen kinderen en zelfs ouders waarderen. Ontroerende, grappige en spannende momenten maakt deze film geschikt voor jong en oud.  

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Max & Co

Max & Co

Max & Co

Meer weten...

App 6+ JR

Een Verre Reis

Een Verre Reis

Een Verre Reis

Meer weten...

App 6+ JR

Roodkapje, een sprookje in 3D

Roodkapje, een sprookje in 3D

Roodkapje, een sprookje in 3D

Meer weten...