Productie-detail

Koek & Ei

Koek & Ei

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 waarderingen

Ga op ontdekkingstocht door de natuur met Koek en Ei!

8 min. : Zappelin. AL. : Elke woe om 12:35 uur, herhaling vrij 10:20 uur.

Beschrijving inhoud

"Koek en Ei" is een televisieprogramma van de EO. In elke aflevering gaan drie kinderen samen met boswachter Otto op ontdekkingstocht door de natuur. Otto kent de natuur als geen ander en weet telkens weer iets nieuws te vinden wat een onderzoekje waard is. Aan het begin van het programma stelt Otto de kinderen vragen. In een aflevering over brandnetels vraagt hij bijvoorbeeld “Zijn jullie wel eens door iets geprikt?” Gaandeweg wordt duidelijk over welke plantje of dier Otto het heeft en komen ze te weten wat er zo bijzonder aan is.

In Koek en Ei doen kinderen echt mee, ze mogen zelf vertellen en vragen stellen over wat ze tegenkomen in de natuur. Otto vertelt rustig. Het programma begint met een vrolijk liedje. Elke aflevering kent daarnaast een liedje over het onderwerp dat in die aflevering besproken wordt. Animatie filmpjes dienen ter verduidelijking of als grapje. In de aflevering over de prikplant gaat een filmpje over “hoe vecht je met een bosje brandnetels”.

Leeftijdsadvies

Al op erg jonge leeftijd vinden kinderen niets leuker dan proefjes doen met planten en dieren. Veel onderwerpen uit het televisieprogramma zullen kinderen herkennen uit de eigen omgeving. Daarnaast vinden jonge kinderen het erg leuk om naar leeftijdgenootjes te kijken. Het programma is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Piet Piraat en de Pompoenkoning

Piet Piraat en de Pompoenkoning

Piet Piraat en de Pompoenkoning

Meer weten...

App 4+ JR

Toca Store

Toca Store

Toca Store

Meer weten...

Boek 4+ JR

Het Muizenhuis

Het Muizenhuis

Het Muizenhuis

Meer weten...