Productie-detail

Knetter

Knetter

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
57 waarderingen

84 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

“Knetter” is een dramafilm over het meisje Bonnie die samenwoont met haar moeder en oma. Haar moeder is anders dan andere moeders, ze is een beetje gek. Bonnie haar oma zorgt daarom voor haar en haar moeder. Helaas komt oma aan het begin van de film te overlijden door een botsing met een auto. Vanaf dat moment wordt alles anders, Bonnie neemt de rol van haar oma over en zorgt voor haar en haar moeder. Daarnaast is ze jaloers op Koos, haar beste vriend, die heel veel broertjes en zusjes heeft. Dat zou zij ook wel willen. Haar moeder heeft liever dat ze een huisdier neemt. Bonnie kan niet wat anders bedenken dan een olifant want daar zijn Bonnie en haar moeder beide erg gek op. Op school wordt Bonnie wel eens uitgelachen en gepest omdat haar moeder haar nooit op school komt ophalen, als ze dat wel doet dan ziet ze er niet uit. Gelukkig ontfermd meester zich over Bonnie. Jeugdzorg komt ook nog langs en wil Bonnie uit huis weg halen omdat ze vinden dat nu oma weg is haar moeder niet goed voor haar zorgt.

Tussen de scènes door vertelt Bonnie in de vorm van een voice-over hoe zij zich voelt en wat ze denkt. Op deze manier kun je je goed inleven in hoe Bonnie zich voelt. De dood van oma heeft een grote impact op Bonnie. Het verwerkingsproces hiervan wordt in beeld gebracht. Maar ook zeker hoe zij het leven daarna weer oppakt. De beelden in de serie volgen rustig op elkaar. Er wordt niet snel afgewisseld tussen de plekken waar het verhaal zich afspeelt. Hierdoor is het goed te volgen. Veelal wordt er rustig gepraat en zonder moeilijke woorden. Door muziek en geluid wordt de sfeer weergegeven, hierdoor kun je je nog meer inleven in het verhaal.

Leeftijdsadvies

De film is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Kinderen moeten onderscheid kunnen maken tussen de film en het echte leven, omdat de dood een grote rol speelt in de film. Vanaf 8 jaar krijgen ze beter inzicht in relaties. Doordat Bonnie haar gevoelens laat zien kunnen kinderen van 8 jaar het goed volgen.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8+ JR

Geronimo Stilton: de Tovenaar van Oz

Geronimo Stilton: de Tovenaar van Oz

Geronimo Stilton: de Tovenaar van Oz

Meer weten...

Boek 8+ JR

Juf Braaksel en het meesterbrein

Juf Braaksel en het meesterbrein

Juf Braaksel en het meesterbrein

Meer weten...

Game 8+ JR

Amika - Zoekspel

Amika - Zoekspel

Amika - Zoekspel

Meer weten...