Productie-detail

Klokkenluider van de Notre Dame

Klokkenluider van de Notre Dame

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Quasimodo is anders dan anderen en woont hoog in de toren van de Notre Dame, zal hij ooit echt worden geaccepteerd?

87 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

De animatiefilm "De Klokkenluider van de Notre Dame" vertelt het verhaal over een geheimzinnige klokkenluider genaamd Quasimodo. Hij is de zoon van een zigeunerin die jaren geleden is gedood door rechter Frollo. Quasimodo woont hoog in de toren van de Notre Dame, maar mag van zijn meester Frollo, vanwege zijn mismaakte uiterlijk, echter nooit naar buiten. Hij verlangt er erg naar en aangemoedigd door een aantal beelden trekt hij de stoute schoenen aan en gaat een kijkje nemen. Dit loopt anders dan verwacht. Hij wordt erg vernederd door het volk, maar gelukkig bevrijdt de zigeunerin Esmeralda hem. Frollo heeft een ernstige afkeer van zigeuners en is mede door dit voorval vastbesloten om ze allemaal te doden. Zal dit Frollo lukken of zijn Esmeralda, Quasimodo en de legerkapitein Phoebus samen sterk genoeg om dit wrede plan te dwarsbomen?

De film speelt zich af in Parijs in de tijd van de Middeleeuwen, zo rond 1482. Het is een triest verhaal over de jongen Quasimodo die van zichzelf weet dat hij erg lelijk is en zich daardoor minderwaardig voelt. De diverse Nederlandstalige liedjes die in de film worden gezongen geven de emoties en gevoelens goed weer en ondersteunen het verhaal. De humor komt naar voren in de beelden die wanneer Quasimodo in de buurt is tot leven komen, bijvoorbeeld wanneer ze op een sarcastische toon zeggen: "hij is niet van steen, zoals wij!" Het taalgebruik is af en toe moeilijk en erg deftig, zo wordt er bijvoorbeeld gezegd: "dan lijkt me dat uiterst educatief voor u".

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de animatiefilm ‘De klokkenluider van de Notre Dame’ aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen aandachtig en met veel plezier kijken naar de spannende scènes, zoals wanneer Esmeralda op spectaculaire wijze ontsnapt. Ook zullen ze begrip krijgen voor de strijd tegen onrecht dat onschuldige mensen die anders zijn dan anderen wordt aangedaan. Vanaf deze leeftijd hebben ze meer oog voor diepgaandere karakters en zullen ze zich kunnen inleven hoe Quasimodo zich moet voelen.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8+ JR

Duh! Ruimte

Duh! Ruimte

Duh! Ruimte

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Het Geheim

Het Geheim

Het Geheim

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Code M

Code M

Code M

Meer weten...