Productie-detail

Kleine Planeten

Kleine Planeten

TV & Film VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
16 waarderingen

Vlieg mee op de vliegende bank van Bing en Bong naar alle planeten.

5 min. : JimJam. : Elke dag om 03:40, 06:40, 14:15, 15:50, 18:15 en 20:40 uur op JimJam .

Beschrijving inhoud

"Kleine Planeten" is een animatieserie waarin de witte fantasiewezens Bing en Bong de hoofdrol spelen. Zij bezoeken met hun vliegende bank iedere aflevering een planeet. Er zijn verschillende planeten: licht en kleur, natuur, spullen, geluid, gezondheid en technologie. Op iedere planeet gaan Bing en Bong op onderzoek uit, maken ze vrienden, leren ze van alles en hebben ze plezier. Op deze planeten wonen ook allerlei fantasiewezens. Bing en Bong leren in een aflevering bijvoorbeeld een taart te verdelen over 8 wezens, hoe ze samen moeten spelen, hoe ze een bepaald instrument moeten bespelen en dat water bevriest als het heel koud is. Dit leren ze door steeds dingen te proberen, waardoor ze op nieuwe ideeën komen.

De wezens spreken niet, ze maken alleen geluiden en spreken dus in fictieve taal. Op de achtergrond is steeds muziek te horen die de sfeer van dat moment weergeeft. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van effectgeluiden, bijvoorbeeld als een wezen springt, als er wat valt of er een machine aan gaat. Een aflevering heeft altijd hetzelfde begin en einde. De aflevering opent me Bing en Bong die net wakker zijn en gaan ontbijten. Aan het einde van hun avontuur gaan ze weer terug naar huis, poetsen ze de tanden en is het bedtijd.

Leeftijdsadvies

De serie is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Zij ontdekken de wereld om hen heen en zijn nieuwsgierig. Daarbij zien ze dat ze niet altijd alles in een keer kunnen, snappen of te weten komen. Dit komt overeen met hoe Bing en Bong de wereld om hen heen ontdekken. Fantasiewezens en fantasietaal passen bij deze leeftijd. Afleveringen hebben een vaste structuur en een herkenbaar begin en einde. Zowel de inhoud als het taalgebruik in de serie is simpel en de afleveringen zijn kort (5 minuten).

Jullie mening

Ook leuk

Website 3-7 JR

Taartrovers Thuis

Taartrovers Thuis

Taartrovers Thuis

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Bruine beer in het blauwe huis

Bruine beer in het blauwe huis

Bruine beer in het blauwe huis

Meer weten...

Boek 3+ JR

Pieter Konijn: De geheime opdracht

Pieter Konijn: De geheime opdracht

Pieter Konijn: De geheime opdracht

Meer weten...