Productie-detail

Kleine Klaas

Kleine Klaas

TV & Film VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
49 waarderingen

Kleine Klaas weet zeker dat hij later de nieuwe Sinterklaas wordt.

5 min. : NickJr, Nickelodeon. AL.

Beschrijving inhoud

Deze animatieserie gaat over het jongetje Kleine Klaas die later Sinterklaas wordt. Hij beleeft samen met zijn vriendje Pedro allerlei avonturen. Kleine Klaas woont bij zijn opa en oma. In de serie komen thema's van het Sinterklaasfeest elke keer terug. Zo doet opa op zijn verjaardag cadeaus in de schoenen van oma en Kleine Klaas. Kleine Klaas krijgt een stoomboot cadeau en oma een bakvorm waarin ze speculaaspoppen kan maken.

Iedere aflevering wordt voorgelezen alsof het een prentenboek is. Het woordgebruik is simpel en humoristisch. De serie bevat grappige elementen. Zo draagt het paard van Kleine Klaas een afromuts waar dreadlocks onder uit hangen. 'Kleine Klaas' is vanwege de humor ook vermakelijk voor oudere kinderen.

Leeftijdsadvies

De beelden zijn vrij rustig en de vertelstem herhaalt sommige woorden en zinnen. Een aflevering van "Kleine Klaas" duurt vijf minuten: een kort verhaaltje dat de jonge kijker goed kan volgen. Voor oudere kinderen die al kunnen lezen is het erg leuk dat er bij het introductie liedje een liedtekst in beeld staat, waardoor ze mee kunnen zingen. De serie is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Sinterklaas Special

Wil je weten welke Sinterklaas tv-programma's, -films, -games of -websites nog meer geschikt zijn voor je kind? Klik hier en lees dit op de speciale Sinterklaas-pagina.

Jullie mening

Ook leuk

Boek alle

Kruistocht in spijkerbroek

Kruistocht in spijkerbroek

Kruistocht in spijkerbroek

Meer weten...

TV & Film 2+ JR

Wolleke

Wolleke

Wolleke

Meer weten...

Boek 2+ JR

Met opa en oma aan zee

Met opa en oma aan zee

Met opa en oma aan zee

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren