Productie-detail

Kinderen voor Kinderen Klinkkaar

Kinderen voor Kinderen Klinkkaar

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Hoe gaat het er achter de schermen aan toe bij Kinderen voor Kinderen? Dat zie je in dit programma!

25 min. : Zapp. AL. : Afleveringen zijn terug te kijken via Uitzending Gemist (zie link).

Neem een kijkje achter de schermen bij Kinderen voor Kinderen!

Kinderen voor Kinderen Klinkklaar is een tv-serie. De serie bestaat uit zeven afleveringen. De afleveringen gaan over de kinderen in het koor en over het ‘Kinderen voor Kinderen Songfestival.’ Je maakt kennis met de kinderen die in de finale van het songfestival zitten. Ook zie je hoe dansjes en liedjes worden aangeleerd. Daar komt nog heel wat bij kijken!

De kinderen in het koor zijn negen jaar of ouder. In het programma Klinkklaar wordt aan de kinderen thuis gevraagd of ze ook willen gaan zingen. Op de website bij het programma kun je zelf je liedjes opnemen. Zo kun je ook op televisie komen. Ook kun je op de website stemmen op je favoriet. In elke aflevering leer je een dansje. Dat dansje hoort bij een nieuw liedje van Kinderen voor Kinderen. Bij dat liedje is nog geen videoclip. Als je thuis goed mee-oefent, maak je kans om mee te dansen in de nieuwe clip.

___________________________________________________________
Informatie voor ouders en professionals

___________________________________________________________

Beschrijving inhoud

“Kinderen voor kinderen klinkklaar” is een reportagereeks over de kinderen uit “Kinderen voor Kinderen” en het “Kinderen voor Kinderen Songfestival”. De kijkers krijgen te zien hoe het achter de schermen aan toe gaat. Ze zien hoe dansjes en liedjes worden aangeleerd en wat daar allemaal bij komt kijken. De afleveringen worden gepresenteerd door Lex Uiting.

De kinderen die meedoen aan kinderen voor kinderen zijn 9 jaar of ouder. Tijdens de afleveringen worden kinderen zelf aangespoord om te gaan zingen. Er is een website bij het programma waar kinderen zelf hun liedjes kunnen opnemen. Zo kunnen ze ook op televisie komen. Verder wordt de kijkers gevraagd op hun favoriet te stemmen via de website. Iedere aflevering wordt er een deel van een dans aangeboden. Het is een dans op een nieuw liedje van kinderen voor kinderen waar nog een clip bij gemaakt wordt. Wanneer de kijkers goed mee oefenen thuis, kunnen ze kans maken om mee te dansen in de nieuwe clip. In het programma wordt ook bekeken wie de finalisten zijn voor het kindersongfestival.

Leeftijdsadvies

Deze documentaire is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder. Kinderen tussen de 8 en 10 jaar krijgen meer interesse in het maken van danspasjes waarbij ze herhalen maar ook afwisselen omdat ze hier motorisch beter toe in staat zijn. Verder gaan ze ook hun vaardigheden in zingen en muziek verbeteren.

Jullie mening

Ook leuk

Game 8+ JR

Amika - Zoekspel

Amika - Zoekspel

Amika - Zoekspel

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Harry Potter en de Steen der Wijzen

Harry Potter en de Steen der Wijzen

Harry Potter en de Steen der Wijzen

Meer weten...

App 8+ JR

Penny App

Penny App

Penny App

Meer weten...