Productie-detail

Kim Possible - The Secret Files

Kim Possible - The Secret Files

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
20 waarderingen

Kim moet de wereld tot drie keer toe redden van diverse schurken.

70 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

"Kim Possible - The secret files" is een animatiefilm waarin Kim de wereld tot drie keer toe red van diverse schurken. Ze weet professor Rames en professor Chen te bevrijden uit de handen van doctor Dragon. Het lukt haar om de ontwerpster van levensgrote knuffelbuddy’s te ontmaskeren en ze krijgt het voor elkaar om de bedenkers van een hypnotiserende discobal te stoppen. Dit doet ze echter niet alleen. Ze krijgt tijdens haar avonturen hulp van haar vriend Ron en van zijn vriend Rufus, de naakte molrat. Daarnaast maakt ze regelmatig gebruik van de communicator. Dit is een kleine computer die in verbinding staat met Wait, een jongen die allerlei gegevens voor haar opzoekt.

Kim is eigenlijk een doodgewone tiener die net als haar leeftijdsgenoten naar school moet en zich ook wel eens schaamt voor haar ouders. In de avonturen die ze beleeft krijgt ze verschillende levenslessen. Zo leert ze op te komen voor een ander en haar vrienden te steunen. Ook leert ze dat ouders altijd voor je klaar staan en je daar dankbaar voor moet zijn. Als laatste ontdekt ze dat plezier maken belangrijker is dan winnen. In de film komen regelmatig moeilijke woorden voor, zoals 'fuseren', 'visualiseren' en 'revolutionair'. Deze woorden worden niet uitgelegd en zijn ook moeilijk af te leiden uit het verhaal. In de film komt één flashback voor, deze is nodig om het verhaal en de boodschap die er achter zit te begrijpen. Het taalgebruik in de film is erg eigentijds. Woorden zoals 'vet', 'cool' en zinnen als ‘Coole move mam!’ zullen herkenbaar zijn voor kinderen.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit "Kim Possible - The secret files" aan bij kinderen in de leeftijd van 7 jaar. In deze leeftijd blijven helden nog steeds belangrijk en zullen kinderen zich met hun held kunnen identificeren. Ook kunnen zij werkelijkheid van fantasie onderscheiden en kunnen zich goed inleven in karakters, problemen en oplossingen. Voor jongere kinderen zijn de snel opeenvolgende acties lastiger te volgen.

Trailer (Engels)

Bijzonderheden

De DVD van deze film bevat 3 bonussen. De eerste bonus is een spel waarbij je de geheime documenten moet proberen te openen door het juiste wachtwoord te kiezen. In deze documenten staan alle gegevens over Kim Possibles meest gezochte gestoorde slechteriken. De tweede bonus is een extra aflevering genaamd ‘crush’. De derde bonus is een videoclip van het nummer ‘Say the word’, gezongen door Christy Carlson Romano.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Anastasia

Anastasia

Anastasia

Meer weten...

Boek 7-10 JR

Zelf gemaakt!

Zelf gemaakt!

Zelf gemaakt!

Meer weten...

Boek 7+ JR

Danseressen van de Wereld

Danseressen van de Wereld

Danseressen van de Wereld

Meer weten...