Productie-detail

Kika en Bob

Kika en Bob

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
96 waarderingen

Beleef de avonturen van de 9-jarige Kika en brandweerman Bob in verschillende landen.

15 min. : Zapp. AL.

Beschrijving inhoud

“Kika & Bob” is een animatie over de avonturen van de 9- jarige Kika en brandweerman Bob. Tijdens een reddingsactie van Kika’s katje Tijgertje zijn Kika en Bob door een tyfoon naar de andere kant van de wereld geblazen. Sindsdien zijn ze op reis terug naar huis. Elke aflevering is het stel in een ander land. De serie bevat veel informatie en weetjes over de cultuur en geschiedenis van een land. Deze feitjes staan in contrast met de absurde en wereldvreemde situaties waar Kika in terecht komt.

In de loop van het verhaal komt Kika voor een keuze te staan omdat ze een probleem moet oplossen. De stem of personages uit het verhaal bieden haar drie opties. In beeld verschijnen de oplossingen als icoontjes. De stem spreekt de kijker direct aan: “maak je keuze nu” We zien wat er in elk geval zou gebeuren. Met de laatste optie loopt het goed af, dat was dus de beste keuze. “Kika & Bob” maakt gebruik van een typische comic-stijl; veel geluidseffecten, snelle acties en expressieve uitdrukkingen van de personages. In Kika en Bob wordt snel gesproken en veel verteld. Het beeld is met veel kleur vormgegeven.

Leeftijdsadvies

Het onderwerp geschiedenis sluit aan bij kinderen vanaf 8 jaar. Omdat de manier waarop de serie de kijker betrekt in het verhaal is wel toegankelijk voor jongere kinderen. Kinderen van 7 jaar zijn ook nieuwsgierig en stellen veel vragen en zullen de weetjes interessant vinden en houden er van om problemen op te lossen op een creatieve manier. Dit laatste komt ook terug in de serie.

Jullie mening

Ook leuk

App 7+ JR

Flappy Bird

Flappy Bird

Flappy Bird

Meer weten...

Website alle

Kinderpodcasts

Kinderpodcasts

Kinderpodcasts

Meer weten...

Game 7+ JR

Pro Evolution Soccer 2014

Pro Evolution Soccer 2014

Pro Evolution Soccer 2014

Meer weten...