Productie-detail

Kids for Animals

Kids for Animals

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
52 waarderingen

Drie meisjes en drie jongens gaan aan de slag om dierenproblemen op te lossen.

13 min. : Nickelodeon. AL.

Beschrijving inhoud

“Kids for Animals”’ is een informatieve/educatieve serie op Nickelodeon, waarbij drie meisjes en drie jongens onder leiding van Iris een dierenprobleem gaan oplossen. Elke uitzending duurt ruim 13 minuten en heeft een vaste opbouw. Na een korte intro, krijgt Iris ergens uit Nederland een telefoontje, waarbij een dier uit de naaste omgeving hulp nodig heeft: bijvoorbeeld een varken dat een woelplaats moet hebben of er moet een oplossing komen om katten niet te laten verdrinken in de gracht. Iris belt twee leden van het Actieteam om hulp. Zij kunnen punten, zogenaamde Ikkies, verdienen door een quizvragen te beantwoorden en een missie te volbrengen om het dier te helpen. Daarbij maken ze een plan en vragen de hulp van volwassenen zoals de brandweer of de gemeente. De missie slaagt altijd. De uitzending wordt afgesloten met verwijzing naar de volgende keer.

Er zijn veel eenvoudige dialogen en snelle acties om binnen een bepaalde tijd iets te realiseren. Achtergrondmuziek dient als ondersteuning. Een animatie-filmpje geeft op een grappige manier het probleem weer. ‘Kids for Animals’ is de jeugdclub van de ‘Dierenbescherming’.

Leeftijdsadvies

Het programma laat kinderen zich verplaatsen in de leefwereld en gewoontes van dieren. Om eigen actie te stimuleren is de doelgroep 9-12 jarigen. Zij kunnen ook lid worden van een club, waarbij ouders toestemming moeten geven. Ook jongere kinderen vanaf zeven jaar kunnen naar de uitzendingen kijken, eventueel samen met ouderen, omdat de leefwereld van de uitzending zich dicht bij huis afspeelt, ze erg nieuwsgierig zijn, graag willen leren en zelf ook steeds creatiever worden in het verzinnen van oplossingen.

Jullie mening

Meer van Kids for Animals

Website 8+ JR

Kids for Animals

Kids for Animals

Kids for Animals

Meer weten...

Ook leuk

Game 7+ JR

Pakjes zoeken

Pakjes zoeken

Pakjes zoeken

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Ricky Sprocket

Ricky Sprocket

Ricky Sprocket

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren