Productie-detail

Kids & Docs: Ik ben echt niet bang

Kids & Docs: Ik ben echt niet bang

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
29 waarderingen

Beleef de wereld van de 9-jarige Mack die nergens bang voor is.

15 min. : Online beschikbaar. AL. : Vanaf 20 okt nieuw seizoen Zapp echt gebeurd, za en zo rond 13:30 uur.

Beschrijving inhoud

‘Ik ben echt niet bang’ is een jeugddocumentaire over de 9-jarige jongen Mack. Hij doet al aan motorcross vanaf zijn derde en wint daarmee veel prijzen. Hij is vooral erg stoer en nergens bang voor. Wel is de dood een onderwerp dat in zijn leven vaak langs komt. Zijn opa is gestorven door kanker, zijn moeder was doodziek, zijn zusje is bijna overal allergisch voor en kan zomaar flauwvallen, hij heeft een vriendje verloren op de crossbaan en heeft zelf een gespiegeld hart.

Mack laat zien hoe zijn leven er uit ziet met alle voordelen en nadelen die daarbij horen. Hij wint bijvoorbeeld veel prijzen, maar is daarvoor wel ieder weekend weg met de camper en kan daardoor nooit in het weekend met vriendjes spelen. Tussendoor stelt een voice-over wat vragen. Bijvoorbeeld of hij echt nooit bang is. Het blijkt dat hij toch wel een beetje bang is, voor dieven. En af en toe ook wel dat er iemand dood kan gaan. Er wordt veel gepraat, maar vooral door Mack. Hierdoor is er geen gebruik van moeilijke woorden. Naast Mack zie je zijn zusje, vader en dokter. De beelden zijn over het algemeen rustig. Op de achtergrond worden af en toe sfeergeluiden afgespeeld of hoor je muziek.

Leeftijdsadvies

De jeugddocumentaire ‘Ik ben echt niet bang’ is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Er wordt eenvoudig gepraat, vanuit het kind zelf. Wel komt het onderwerp dood er een aantal keer in voor wat de documentaire serieus maakt. Het is noodzakelijk dat een kind zich kan inleven in de hoofdpersoon, vanaf 9 jaar maken kinderen op sociaalemotioneel gebied een sterke ontwikkeling door die dit het inleven goed mogelijk maakt. Vragen stellen over het thema dood doen kinderen vanaf 7 jaar al, maar nog niet in deze context zoals Mack vertelt.

Bijzonderheden

  • 'Ik ben echt niet bang' won op het International Film Festival in San Fransisco de Golden Gate Award, voor beste korte documentaire.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 9+ JR

Niek de Groot kladt erop los

Niek de Groot kladt erop los

Niek de Groot kladt erop los

Meer weten...

Boek 9+ JR

Op stap in herfst en winter

Op stap in herfst en winter

Op stap in herfst en winter

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

De Schippers van kameleon 2

De Schippers van kameleon 2

De Schippers van kameleon 2

Meer weten...