Productie-detail

Kerst met Linus

Kerst met Linus

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
102 waarderingen

In deze realistische kerstserie beleeft de 8-jarige Linus allerlei avonturen.

25 min. : Zappelin. AL. Wordt in de aanloop naar kerst 24 dagen uitgezonden in KRO Kindertijd op Zappelin.

Beschrijving inhoud

Kerst met Linus is een realistische kerstserie en speelt zich af in het Noorse dorpje Svingen. De serie is van oorsprong Noors en voor Nederland nagesynchroniseerd. In 24 afleveringen beleeft de achtjarige Linus samen met zijn vrienden allerlei avonturen. Elke dag mogen de kinderen een hokje openmaken van de adventskalender, totat het echt kerst is. Aan het begin van elke aflevering vinden zij allerlei nuttige voorwerpen in het hokje van de kerstkalender, wat terug komt in het thema van de aflevering. Zo is er een aflevering waarin Nure een noodfluitje vindt. Samen met zijn moeder gaat hij op wintersportvakantie. Zijn moeder ziet overal gevaar in en hij mag absoluut niet skieën. Het is veel veiliger binnen. Maar dan eet hij voedsel waar hij allergisch voor is, en belandt hij in het eten van een lopend buffet. Hij besluit daarna dat het toch veiliger is om te skieën. Als hij per ongeluk van de zwarte piste af gaat wordt het gevaarlijk. Hij kan net aan de vlaggen ontwijken en slingert op zijn skies heen en weer. Zijn moeder is helemaal in paniek, maar Nure gebruikt zijn noodfluitje nog niet. Wanneer Nure aan het einde van de aflevering hoge nood heeft, gaat hij naar de wc in de hotelkamer. Zijn moeder hoort opeens hoe Nure op het noodfluitje blaast. Ze is bang dat er iets vreselijks is gebeurd, maar gelukkig blijkt alleen het toiletpapier op te zijn. De vakjes die Linus openmaakt zijn leeg. Hoe dat kan, wordt aan het einde van de serie duidelijk.

In "Kerst met Linus" is geen verteller aanwezig. De kijker krijgt informatie door de dialogen tussen de verschillende karakters te volgen. De soms lastige woorden worden niet uitgelegd, maar zijn uit de context op te maken. De kinderen die een rol spelen in de serie maken een bepaalde ontwikkeling door. De kijker kan zich inleven in de verschillende karakters. Thema's als vriendschap, familie en relaties komen in deze serie naar voren, met kerst als overkoepelend thema. De afleveringen zijn chronologisch en eindigen allemaal met een ronde afsluiting. Hierdoor zijn de afleveringen ook los te bekijken.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit Kerst met Linus het beste aan bij kinderen van 6 jaar en ouder. Deze kijkers zijn goed in staat de dialogen te volgen en kunnen zich inleven in de karakters van de serie. Bovendien bevat de serie vaste elementen en herhaling. Zij zullen de verhaallijn van de serie begrijpen. Kerst met Linus bezorgt hen avontuur en actie, en de humor in de serie is ook geschikt voor 6 jarigen. Let wel: sommige beelden kunnen wat schokkend zijn, zoals wanneer een mes als wapen wordt gebruikt.

Liedje "Kerst met Linus"

Jullie mening

Meer van Linus

TV & Film 4+ JR

Linus

Linus

Ook leuk

Game 6+ JR

FilmSpel

FilmSpel

FilmSpel

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

De Magische Wereld van Pardoes

De Magische Wereld van Pardoes

De Magische Wereld van Pardoes

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Kuifje

Kuifje

Kuifje

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren