Productie-detail

Karaoke Kids

Karaoke Kids

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
36 waarderingen

Een muziekprogramma waar kinderen op school lekker meezingen met bekende liedjes.

25 min. : Zapp. AL. : Wordt op dit moment niet uitgezonden. Afleveringen zijn terug te kijken via bijgevoegde link.

Beschrijving inhoud

“Karaoke Kids” is een muziekprogramma van de TROS, gepresenteerd door Tim Douwsma (bekend als Nederlandstalige zanger). In het programma gaat Tim op bezoek bij een school of vereniging om daar een karaokestudio op te bouwen en met alle kinderen samen te zingen. Twee kinderen vertellen kort iets over de school of vereniging. Daarna is het tijd om met de karaoke te starten. Groepjes kinderen wisselen af met solo optredens. In totaal komen er zes liedjes van ongeveer 1,5 minuut langs. Het gaat er hierbij niet om dat je super goed zingt, als het maar wel swingt.

De kinderen hebben van te voren een liedje gekozen. Zelf vertellen ze voor de camera waar het liedje over gaat of waar de zanger(es) bekend van is. Tijdens de karaoke kunnen kijkers thuis meezingen doordat de tekst in beeld verschijnt. Ook komt er in iedere aflevering een artiest, die als verrassing meezingt met een kind die fan is. De artiest zingt daarna ook een eigen nummer. Een aflevering sluit af met het ‘ka-ra-ra-okerad’. Een kind draait aan het rad waar diverse liedjes opstaan. Het lied waar het rad op stopt moet worden gezongen door de deelnemer. In de songtekst missen enkele woorden die het kind moet raden en meezingen. Hiermee kan de school of vereniging punten verdienen, die in een ranglijst komen te staan.

Leeftijdsadvies

In dit muziekprogramma komen zowel Nederlandstalige als Engelstalige liedjes voor. De Engelse liedjes zijn altijd net iets lastiger mee te zingen, maar Tim geeft altijd complimenten en moedigt de deelnemers aan. De kijker wordt door Tim gestimuleerd om mee te zingen of om eens naar de site te gaan en daar een liedje in te zingen via de webcam. Daarmee kun je prijzen winnen. Muziek spreekt de allerjongsten al aan, vanaf 6 jaar kunnen ze woorden en melodieen van meerdere liedjes onthouden en deze (mee)zingen. Verder is het vanaf deze leeftijd aantrekkelijk om andere kinderen te zien dansen en zingen en je favoriete artiest te zien optreden. Als een kind echt goed wil mee kunnen lezen met de karaoke teksten, ligt de leeftijd iets hoger (9 jaar).

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

K3 en het magische medaillon (2004)

K3 en het magische medaillon (2004)

K3 en het magische medaillon (2004)

Meer weten...

App 6+ JR

ONL: Pelle Flitst

ONL: Pelle Flitst

ONL: Pelle Flitst

Meer weten...

Boek 6+ JR

Hoe jij de Wonderbaarlijke Avontureneilanden ontdekte

Hoe jij de Wonderbaarlijke Avontureneilanden ontdekte

Hoe jij de Wonderbaarlijke Avontureneilanden ontdekte

Meer weten...