Productie-detail

De Schippers van kameleon 2

De Schippers van kameleon 2

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
84 waarderingen

Twee jongens laten Marieke bijna verdrinken. Hielke en Sietse gaan achter de daders aan en zamelen ook geld in.

105 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

"Kameleon 2" is het vervolg op de eerste film met de titel "De Schippers van de Kameleon". De tweeling Sietse en Hielke Klinkhamer uit het Friese dorpje Lenten, krijgen in deze film gezelschap van de Belgische Marieke. Ze is samen met haar moeder Veerle in een klein vervallen huisje gaan wonen, dat eigendom is van de rijke, gemene man Klompsma. Wanneer de tweeling lekker aan het vissen is, klinkt er geschreeuw. Marieke is in het water geduwd. De jongens twijfelen geen seconde en komen in actie. Dit is het begin van een hele goede vriendschap tussen haar en de twee jongens. Marieke lijdt aan astma, en door het voorval is het erger geworden. Volgens de dokter zou frisse berglucht haar goed doen. Hiervoor zou ze eigenlijk naar een oord in Zwitserland moeten. Helaas kan haar moeder Veerle dat niet betalen. Sietse en Hielke willen haar graag helpen en proberen op verschillende manieren geld in te zamelen.

Al snel komen de jongens erachter wie de twee kwajongens zijn geweest die Marieke geduwd hebben. Het blijkt de zoon van projectontwikkelaar Piet Haan en zijn maatje te zijn geweest. Piet Haan wil onder andere een snelweg dwars door Lenten aanleggen en dit zal ten koste moeten gaan van een aantal boerderijen en de molen. Wanneer de bewoners, en met name Sietse en Hielde dit horen, barst de bom. Zal het de jongens lukken het geld voor Marieke toch nog bij elkaar te krijgen en weten zij het dorp te redden uit de handen van de projectontwikkelaar?

Leeftijdsadvies

Deze film bevat veel humor in beeld, geluid en dialoog. Vooral boerenknecht en vriend Gerben is weer erg aanwezig met zijn practical jokes, grappige woordkeuzes en opmerkingen. Zo noemt hij de jongens onder andere 'krentenkakkers’, 'bosbavianen' en 'kamelenjong'. De jongens gebruiken onschuldige scheldwoorden zoals 'oelewapper' en 'flapdrol'. De film bevat een aantal actie-scènes die realistisch overkomen, zoals een knokpartij bij het gemeentehuis. Sietse en Hielke zijn in de film alweer iets ouder en krijgen wat meer aandacht voor meisjes, in deze film dus voor Marieke. Vanwege het voorkomen van realistische, oudere karakters en de onderlinge relaties van de acteurs, past "Kameleon 2" het best bij kinderen vanaf 9 jaar

Trailer

Jullie mening

Meer van De Kameleon

TV & Film 9+ JR

De Schippers van de Kameleon

De Schippers van de Kameleon

De Schippers van de Kameleon

Meer weten...

Ook leuk

Boek 9+ JR

Diefstal op de Oriënt Express

Diefstal op de Oriënt Express

Diefstal op de Oriënt Express

Meer weten...

Website 9+ JR

Willem Wever

Willem Wever

Willem Wever

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

High School Musical 2

High School Musical 2

High School Musical 2

Meer weten...