Productie-detail

Kaatjes Tralalaatjes

Kaatjes Tralalaatjes

TV & Film VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
6 waarderingen

Kaatje en haar vrienden weten voor ieder probleem wel een oplossing te vinden.

9 min. : Ketnet. AL. : Via Ketnet (zie link).

Beschrijving inhoud

'Kaatjes Tralalalaatjes' is een televisieprogramma waarin Kaatje en haar vrienden allerlei alledaagse problemen oplossen. Dit doen zij met veel creativiteit en enige fantasie. Zo vinden ze onder andere een oplossing tegen het koude weer. Spelenderwijs ontdekken zij zodoende de wereld. De opzet van de afleveringen van 'Kaatje' is iedere keer hetzelfde. Hierdoor blijft het herkenbaar. Tevens spelen er iedere afleveringen vijf personages mee waaronder: Kaatje met haar gele haren, de enthousiaste uitvinder en als astronaut verklede Victor, de in een dinosauruspak gehulde Kamiel en de onhandige, vrolijke artiesten Frits en Frats. De beide stokstaartjes Frits en Frats hebben beide verschillende eigenschappen. Zo is Frits, met groene sjaal, zeer enthousiast, initiatiefrijk en een ware praatgraag. Frats, met gele sjaal, is daarentegen een volgzaam en terughoudend type.

De wereld waar de vijf in leven is een schudbol die in de slaapkamer van een kind staat. Wanneer Kaatje haar verbeelding gebruikt en een goed idee heeft, zegt ze 'Schuddebollen jullie mee?' Uiteindelijk komt de verbeelding tot leven. Wanneer Victor een goed idee heeft en zijn verbeelding gebruikt, komt hij vaak tot een fantasierijke oplossing. Zo maakt hij een 'Pinokkio-meter' om te weten te komen wie er liegt. De ideeën van de karakters worden in een soort van tekstballonnen in beeld getoond. De karakters zorgen met hun doen en laten en de door hen gedane uitspraken voor de nodige humor. Aan het eind van iedere aflevering wordt er door de karakters hetzelfde vrolijke liedje gezongen. Tevens sluit Kaatje af met de slotzin: 'baai baai koeienvlaai'. De aflevering bevatten een educatief karakter. Dit voert echter niet de boventoon. Kinderen krijgen namelijk situaties te zien waar ze zelf dagelijks mee geconfronteerd worden en leren over de eventuele oplossingen van een probleem. Kinderen leren dus op een speelse manier.

Leeftijdsadvies

De afleveringen van 'Kaatjes Tralalaatjes' zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Dit mede vanwege de herkenbare opzet, de herkenbare kreten van Victor en Kaatje, de terugkerende bekende karakters, het rustige spreek- en beeldtempo en het simpele taalgebruik. Eveneens zullen de fantasierijke oplossingen en de vrolijke personages de kinderen van deze leeftijd erg aanspreken. Een aflevering duur slechts 9 minuten waardoor zij deze geconcentreerd kunnen volgen.

Jullie mening

Meer van Kaatje

Website 3+ JR

Kaatje Ketnet

Kaatje Ketnet

Kaatje Ketnet

Meer weten...

Ook leuk

Boek 3+ JR

Ssst! De tijger slaapt

Ssst! De tijger slaapt

Ssst! De tijger slaapt

Meer weten...

App 3+ JR

Toca Life: Town

Toca Life: Town

Toca Life: Town

Meer weten...

App 3-6 JR

Brandweermannetjes

Brandweermannetjes

Brandweermannetjes

Meer weten...