Productie-detail

Junior MasterChef

Junior MasterChef

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
20 waarderingen

Kijk hoe kinderen van 8 t/m 12 jaar de mooiste gerechten koken.

50 min. : SBS 6. AL. : Ma t/m vrij om 18:00 uur op SBS 6.

Beschrijving inhoud

"Junior MasterChef" is een kookwedstrijd voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. In iedere aflevering maken een aantal kinderen een gerecht dat vervolgens wordt beoordeeld door een jury. Die bestaat uit culinair journalist Alain Caron en topkok Peter Lute. Elke aflevering kiezen zij een aantal winnaars die door gaan naar de volgende ronde. Als kijker zie je de kinderen terwijl ze aan het koken zijn voor de jury, afgewisseld met interviews buiten de keuken. De kinderen vertellen dan over hoe het gaat, hoe ze hun kansen inschatten, wat er goed en fout ging tijdens het koken. In de reeks afleveringen krijgen de deelnemers uitdagende opdrachten voor hun kiezen. Bijvoorbeeld het onder tijdsdruk maken van hun lievelingsgerecht. Of het maken van een gerecht van ingrediënten uit de zogenaamde 'mystery box'. Ook krijgen ze alle vrijheid om te experimenteren met gerechten. De uiteindelijke winnaar krijgt de titel Junior Masterchef 2011 en wint een jaar lang gratis toegang tot Disneyland Parijs.

Een aflevering van "Junior MasterChef" duurt 50 minuten. Het begint met een leader, en is een voice-over regelmatig aanwezig. Deze vertelt wat er tussen de scènes gebeurt. Het beeldtempo is rustig en er worden verschillende camerastandpunten gebruikt. Het programma wordt ondersteund door muziek die de sfeer van het moment weergeeft. Zo hoor je spannende muziek als de tijd bijna om is of als de jury een keuze gaat maken. Er worden redelijk veel moeilijke woorden gebruikt die niet uitgelegd worden. Dat zijn vooral namen van ingrediënten of bereidingswijzen van bepaalde gerechten. Bijvoorbeeld pancetta, karamelliseren en risotto. Het programma wordt af en toe onderbroken door reclame. Aan het einde van een aflevering wordt er vermeld dat het programma ook een eigen website heeft waar je kunt kijken. Tot slot wordt er even vooruitgeblikt naar de volgende aflevering.

Leeftijdsadvies

"Junior MasterChef" is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het is voor hen aantrekkelijk om naar leeftijdsgenoten te kijken, en ze zullen de opdrachten en het wedstrijdelement begrijpen. Een aflevering duurt 50 minuten, wat voor jongere kijkers een lange spanningsboog is. Bovendien moet je als kijker logisch kunnen denken om de afvalrace te kunnen volgen. Het is een spannende strijd en de deelnemers maken culinair hoogstaande gerechten, waarvan ze het soms nog lastig vinden om de ingrediënten zelf uit te spreken.

Trailer (Net5 promo)

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Wiplala

Wiplala

Wiplala

Meer weten...

Boek 8+ JR

In volle vaart

In volle vaart

In volle vaart

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Verschrikkelijke Ikke (Despicable Me)

Verschrikkelijke Ikke (Despicable Me)

Verschrikkelijke Ikke (Despicable Me)

Meer weten...