Productie-detail

Jungle Club

Jungle Club

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Bamboo Bill leert je samen zijn vrienden in het Ouwehands Dierenpark Rhenen van alles over dieren.

10 min. : RTL Telekids.

Beschrijving inhoud

Bamboo Bill is een avonturier. Hij heeft de hele wereld al rondgereist om jungles, woestijnen, regenwouden te bezoeken en om bergen te beklimmen. Nu gaat hij samen met zijn vrienden op avontuur in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen, want ook dichtbij huis is veel avontuur.

Bamboo Bill woont samen met zijn beste vriend, Roger het konijn, in het dierenpark. Hier voert hij de dieren, speelt hij met de kinderen die op bezoek komen, schrijft en zingt hij liedjes, geniet hij van de dierengeluiden en van de prachtige omgeving. Dieren Dirk weet alles over de dieren in het park, hij is daarom om hoofd dierenverzorger. Dieren Dirk verteld Bamboo Bill alles over pelikanen, stokstaartjes, beren en de andere dieren. Zo laat hij Bamboo Bill bijvoorbeeld weten dat stokstaartjes helemaal geen stokjes eten, wat hun naam wel doet vermoeden. Wat eten ze dan wel? Dieren Dirk neemt samen met Bamboo Bill een kijkje in het voedselcentrum van de dierentuin en laat zien wat alle dieren eten.

Elke aflevering vertelt Bamboo Bill het laatste dierennieuws over het dierenpark, zo laat hij bijvoorbeeld weten dat er een kleine giraffe is geboren of dat er twee zeeleeuwtjes op komst zijn. Bamboo Bill bezoekt ook af en toe een basisschool om met de kinderen over dieren te praten. Hij geeft ze informatie, doet spelletjes met hen en stelt ze vragen. Ook de kinderen thuis kunnen meespelen met de prijsvraag. Bamboo Bill is gek op Roger het konijn, hij probeert hem daarom ook zo goed mogelijk te verzorgen. Hij koopt een hok voor hem, zorgt dat hij goed te eten krijgt en wil graag weten wat hij wel en niet met het konijn kan doen. Ook erg handig om te weten voor de kinderen met een huisdier thuis! Elke aflevering gaat verder op de vorige aflevering, je moet dus blijven kijken om sommige vragen beantwoord te krijgen.

Leeftijdsadvies

De Jungle Club is geschikt voor kinderen rond de zes jaar. Kinderen beginnen zich op deze leeftijd steeds meer te interesseren in de natuur en beginnen steeds meer vragen te stellen. Bamboo Bill richt zich tot de kijker en neemt ze mee in zijn verhaal en ontwetendheid. Er wordt redelijk snel gesproken en soms komen er moeilijke woorden (bv. ontsmetten, specialist) voor. Deze worden uitgelegd. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen.

Afleveringen kijken

Jullie mening

Meer van Jungle Club

Website 7+ JR

Jungle Club

Jungle Club

Jungle Club

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Fairly Odd Parents

Fairly Odd Parents

Fairly Odd Parents

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Brave

Brave

Boek 6+ JR

Hoe jij de Wonderbaarlijke Avontureneilanden ontdekte

Hoe jij de Wonderbaarlijke Avontureneilanden ontdekte

Hoe jij de Wonderbaarlijke Avontureneilanden ontdekte

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren