Productie-detail

The Jungle Bunch

The Jungle Bunch

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Heb je een probleem? Maak je dan geen zorgen want de junglebende, onder leiding van tijgerpinguïn Maurice, zal iedereen proberen te helpen.

10 min. TAT productions. :30 uur bij Boomerang..

Kenmerken

  • 3D-animatie
  • Jungle
  • Humor
  • Kleurrijk
  • Korte aflevering 

Beschrijving inhoud

The Jungle Bunch is een komische 3D-serie over een groepje pratende dierenvrienden die middenin de jungle wonen. Iedereen kan bij hen terecht voor hulp en samen strijden ze dan ook vaak tegen het onrecht en lossen ze vele problemen op.

In The Jungle Bunch volg je pinguïn Maurice, die zichzelf beschouwt als een gevaarlijke tijger. Maurice en zijn vrienden, waaronder tijgervis Junior en gorilla Miguel, zijn de helden van de jungle. Wanneer de vrienden in actie moeten komen zeggen ze: "De jungle-bende lost het op". Nadien gebeurt er van alles en via allerlei gangen komen ze daar terecht waar een ieder hen om hulp kan vragen. Vervolgens begint het avontuur. Tijdens de afleveringen valt er genoeg te lachen en worden vele grapjes gemaakt in geluid, beeld en dialoog. Zo gooit gorilla Miguel een steen met daaraan een touw de afgrond in. Hij is even vergeten dat hij en al zijn vrienden ook aan dat touw vastzitten. Daarnaast zegt Maurice wanneer hij een vuurtje maakt: "Dit werpt weer wat licht op de zaak". De serie is kleurrijk vormgegeven en bevat soms moeilijke woorden. Zo wordt er gesproken over 'salpeter' en 'zwavel in vulkanische gebieden'. Zodoende valt er soms, voor in dit geval oudere kinderen, ook nog iets te leren.

Leeftijdsadvies

The Jungle Bunch is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Kinderen vanaf deze leeftijd houden van avontuur en kunnen de humor in de serie waarderen. In iedere aflevering, die slechts 10 minuten duren, komen dezelfde personages voor en is de locatie hetzelfde. Hierdoor zijn de afleveringen herkenbaar voor kinderen en kunnen zij deze geconcentreerd volgen. De afleveringen blijven boeien en zijn, ondanks de soms moeilijke woorden, prima te volgen.

Mening recensent

Het is moeilijk om verveeld te raken bij het kijken van dit programma, aangezien er genoeg te beleven valt. De vrienden staan namelijk altijd klaar voor een nieuw avontuur en dit brengt veel plezier met zich mee. Zo valt er in de korte afleveringen genoeg te lachen en blijven de afleveringen constant boeien. De afleveringen doen denken aan de films van Madagascar.

 

RoyDeze recensie is geschreven door Roy Venderbosch. Roy heeft samen met zijn broer een evenementenbureau opgericht en is werkzaam op een BSO. Hij werkt met kinderen van 4 t/m 12 jaar en gebruikt op de BSO veel mediaproducten die op Mediasmarties staan. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten. 

Jullie mening

Ook leuk

Boek 5+ JR

Aadje Piraatje viert feest

Aadje Piraatje viert feest

Aadje Piraatje viert feest

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Julius in Winterland

Julius in Winterland

Julius in Winterland

Meer weten...

Boek 5-9 JR

Bob Popcorn

Bob Popcorn

Bob Popcorn

Meer weten...