Productie-detail

Jungle Book

Jungle Book

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Het mensenkind Mowgli wordt opgevoed door wolven. Wanneer het te gevaarlijk wordt in de jungle brengen de panter Bagheera en de beer Baloe hem naar een mensendorp.

76 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Mowgli wordt door een wolvenfamilie opgevoed in de jungle van India. Als hij tien jaar wordt, horen de bewoners van de jungle dat de gevaarlijke tijger Shere Khan weer terug is gekeerd. Shere Khan haat mensen omdat die op tijgers jagen. Daarom is Mowgli niet meer veilig en moet naar een mensendorp gebracht worden. De panter Bagheera is zijn begeleider maar al gauw leert Mowgli allemaal andere dieren kennen. Baloe de beer wordt zijn vriend en mentor. Maar Mowgli komt ook dieren tegen die het niet goed met hem voor hebben zoals de apen met hun Koning Louie en natuurlijk de tijger Shere Khan.

Bagheera leidt het verhaal in, hij vertelt hoe hij Mowgli vond toen hij nog maar een baby was. Als Mowgli tien is en het avontuur begint, is er geen verteller meer, het verhaal wordt voornamelijk verteld vanuit het perspectief van Mowgli. Er zijn verschillende liedjes die een goed beeld geven van de dieren die Mowgli onderweg tegenkomt. 'Wat je van beren leren kan', het liedje dat Baloe zingt laat zien dat Baloe Mowgli wegwijs maakt in de Jungle en hem zelfstandig maakt. De nadruk in de film ligt op het vormen van vriendschappen, deze vriendschappen helpen Mowgli zelfstandig te worden. Er is ook een hoop humor aanwezig in de film, bijvoorbeeld wanneer Baloe zich verkleedt als aap. Aan het einde van het dansje vallen zijn kleren af. Hij danst nog even door en zegt dan '...mmmmmbeer?'.

Leeftijdsadvies

"Jungle Book" draait voornamelijk om Mowgli, maar ook de bijrollen zijn belangrijk voor het verhaal. Af en toe zijn er wisselingen in de point of view van Mowgli naar Bagheera of Baloe. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen deze veranderingen begrijpen en de verhaallijn volgen. Door de nieuwe vrienden die Mowgli leert kennen maakt hij een persoonlijke ontwikkeling door, hij wordt minder egoïstisch en is uiteindelijk klaar om naar het mensendorp te gaan. Vriendschappen en karakterontwikkeling zijn voor kinderen van 4 ook erg belangrijk.

Jullie mening

Ook leuk

Game 4+ JR

Freddi Fish - Het ABC onder de Zee

Freddi Fish - Het ABC onder de Zee

Freddi Fish - Het ABC onder de Zee

Meer weten...

Boek 4+ JR

Alleen maar stoute kinderen

Alleen maar stoute kinderen

Alleen maar stoute kinderen

Meer weten...

App 4+ JR

Rollende Pepernoot

Rollende Pepernoot

Rollende Pepernoot

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren