Productie-detail

Joris & Boris en het Geheim van de Tempel

Joris & Boris en het Geheim van de Tempel

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
10 waarderingen

Een spannend en mysterieus zomeravontuur met het grappige duo Joris en Boris.

79 min. : Film op DVD. AL. : Vanaf 7 november 2012.

Beschrijving inhoud

Joris en Boris krijgen een oproep van de notaris om langs te komen. De notaris heeft een mysterieus erfstuk voor Joris en Boris. Joris en Boris gaan op zoek naar de waardevolle bezittingen van hun voorouders. Voor het mysterie gaan ze naar het eiland Cyprus. Inspecteur Jankers volgt het duo naar Cyprus. Hij denkt dat ze iets willen uithalen. Eenmaal op Cyprus komen ze Max, Michiel en Anna tegen. Met ze vijven gaan ze naar het hotel van de tante van Anna. Daar wachten Tante en haar hulpje Grudo op de gasten. Joris, Boris, Max, Michiel en Anna gaan samen op zoek naar het mysterie van het erfstuk, maar Tante en haar hulpje Grudo werken ze tegen. Gaat het ze lukken om het mysterie op te lossen?

Joris en Boris staan centraal in de film en samen zijn ze een grappig duo. Tijdens het oplossen van het mysterie worden er veel grapjes gemaakt. De voice-over neemt de kijker aan het begin van de film mee in het verhaal. De voice-over vertelt op een aantal momenten in het verhaal wat er gebeurt. Er komt ook een Nederlands liedje in de film voor over Max die verliefd is op Anna. De muziek die in de film is gemonteerd zorgt voor sfeer in de film en zorgt daarnaast voor extra humor of extra spanning.

Leeftijdsadvies

Het verhaal speelt zich af op verschillende locaties. In de film wordt ook een sprong naar de toekomst gemaakt naar 2400 jaar later. De film bevat een spannend tintje. Zo zijn Tante en hulpje Grudo heel gemeen. Je ziet veel gemene blikken en gemene lachjes. Hulpje Grudo ontvoert zelfs het duo. Moeilijke woorden worden niet in het verhaal uitgelegd en de namen van locaties komen met teksten in beeld. Deze woorden heb je niet per se nodig om het verhaal te volgen. Joris & Boris en het Geheim van de Tempel is daarom geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Zij hebben een voorkeur voor avontuurlijke contexten, en zullen bijvoorbeeld de gemene Tante en haar hulpje Grudo aantrekkelijk vinden in deze film.

Jullie mening

Ook leuk

Website 5+ JR

Nukleuren.nl

Nukleuren.nl

Nukleuren.nl

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Grobbebollen maken lol

Grobbebollen maken lol

Grobbebollen maken lol

Meer weten...

Game 5+ JR

Oscars Knutseldoos

Oscars Knutseldoos

Oscars Knutseldoos

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren