Productie-detail

Jokie

Jokie

TV & Film VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
12 waarderingen

Vlieg met Jokie en Jet in een luchtballon de wereld rond op zoek naar avontuur.

6 min. AL. Verkrijgbaar op dvd.

Beschrijving inhoud

Jokie, een narretje met een grote rode neus, en zijn vogel vriendinnetje Jet vliegen samen de wereld rond in hun luchtballon. Samen komen ze op leuke plekken en als ware ontdekkingsreizigers vliegen ze het avontuur tegemoet. De beide vriendjes landen iedere keer weer op een bijzondere plek. Hier ontmoeten ze allerlei mensen en dieren en tevens komen ze tot bepaalde ontdekkingen.

De kleurrijke serie kenmerkt zich door het hebben van plezier. Tevens zijn er soms educatieve momenten die speels worden uitgelegd. Zo wordt er onder andere verteld dat je bij voetbal de bal niet met je handen aan mag raken en dat de kleur paars ontstaat door het mengen van blauw met rood. De afleveringen zijn goed te volgen aangezien de karakters herkenbaar zijn, het beeld- en spreektempo rustig is en de gesproken korte zinnen erg makkelijk zijn. Een voice-over zal de gehele aflevering te horen zijn en neemt alle stemmen voor haar rekening. De betreffende karakters praten niet maar maken een piepend geluid. Door de serie leren de jongste kinderen dat reizen en nieuwe dingen ontdekken erg leuk is. Er is eveneens humor aanwezig, bijvoorbeeld dat Jokie helemaal vies is van het verven.

Leeftijdsadvies

Jokie, met een rode neus, is erg herkenbaar voor jonge kinderen. De afleveringen duren maar 5 minuten waardoor de kleinere kinderen deze geconcentreerd kunnen volgen. Tevens is de verhaallijn makkelijk en goed te volgen en is het taalgebruik simpel. Verder bevat de serie vaste elementen wat zorgt voor een stukje herkenbaarheid. Dit draagt bij aan een veilig gevoel voor jonge kinderen. Daarom is 'Jokie' geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Bijzonderheden

  • Jokie en Jet zijn een bekend gezicht in de Efteling.
  • Van Jokie is een uitgebreide merchandise-lijn beschikbaar.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 2+ JR

Bibi gaat naar de bieb

Bibi gaat naar de bieb

Bibi gaat naar de bieb

Meer weten...

App 2+ JR

Sago Mini Friends

Sago Mini Friends

Sago Mini Friends

Meer weten...

Boek 2-6 JR

Een verrassing voor kikker

Een verrassing voor kikker

Een verrassing voor kikker

Meer weten...