Productie-detail

Johnny English Reborn

Johnny English Reborn

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
89 waarderingen

Johnny English en zijn leerling spion Tucker proberen een groep sluipmoordenaars tegen te houden die de Chinese premier willen ombrengen.

106 min. : Film op DVD. 6. Vanaf 8 februari 2012 te koop op DVD en Blu-Ray. Ja.

Beschrijving inhoud

Johnny English is na een blunder in Mozambique geen onderdeel meer van het spionageteam M17. Hij heeft zich in een Boeddhistisch klooster teruggetrokken waar hij Kung Fu les krijgt. Maar dan wordt hij teruggeroepen door M17. Een informant wil alleen met hém praten. Hij neemt zijn rol als Britse geheim agent weer aan. Samen met zijn leerling spion Tucker probeert hij een groep sluipmoordenaars tegen te houden die de Chinese premier willen ombrengen. Dit brengt de nodige grappige situaties met zich mee. Helemaal als blijkt dat iemand probeert Johnny als huurmoordenaar neer te zetten.

Tijdens zijn zoektocht naar de moordenaars, leert Johnny langzamerhand wie van het spionageteam hij wel en niet kan vertrouwen. Hij leert de gedragspsycholoog Kate kennen. Tussen Johnny en Kate ontstaat een vonk. Er zijn geen intieme scènes tussen de twee te zien. In deze film komt veel humor voor. Bijvoorbeeld een ironische scène tussen Johnny en zijn boeddhistische meester, waarin ze na gaan of hij klaar is om terug naar M17 te gaan. Ook woordgrapjes komen voor. Bijvoorbeeld 'Er zit een trol in M17' ipv 'Er zit een mol in M17'. Ook is er veel simpele beeldhumor. De spreektaal in de film is Engels en er is een Nederlandse ondertiteling. Een aantal keer wordt er Chinees gesproken. Waar nodig wordt dit Engels en Nederlands ondertiteld. De stukjes geweld in deze film hebben een grappig tintje, maar kunnen wel angstige gevoelens oproepen. Er zijn bijvoorbeeld James Bond-achtige scènes te zien waarin een man wordt neergeschoten of een oud vrouwtje die met een kettingzaag achter Johnny aan gaat. In deze scènes  komt elke keer de grappige 'domheid' van Johnny terug, wat het geheel minder angstig maakt.

Leeftijdsadvies

De leeftijdsadvies voor "Johnny English Reborn" is 10 jaar. Op deze leeftijd waardeert een kind de ironie die in deze film vaak voor komt. Op deze leeftijd is het gevoel voor humor op dit gebied ontwikkeld. Kinderen houden op deze leeftijd van producties met ondeugende grappen en woordspelingen. Ook sluiten avontuurlijke producties over beroemde mensen (Mr. Bean) bij deze leeftijd aan. Het kind kan goed verwijzingen naar het verleden onthouden, wat in deze film ook erg belangrijk is (bijvoorbeeld om te onthouden wat er nou in Mozambique is gebeurd). Er zijn geen verwijzingen naar het vorige deel van Johnny English.

Trailer

Bijzonderheden

"Johnny English Reborn" is een vervolg op het eerste deel "Johnny English" uit 2003. Het personage wordt gespeeld door Rowan Atkinson die ook de bekende rol van Mr. Bean vervult.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Anubis - Het Pad der 7 Zonden

Anubis - Het Pad der 7 Zonden

Anubis - Het Pad der 7 Zonden

Meer weten...

Boek 10+ JR

Tempel van de Spiegels: Het magische kristal

Tempel van de Spiegels: Het magische kristal

Tempel van de Spiegels: Het magische kristal

Meer weten...

Website 10+ JR

Hoe overleef ik...?

Hoe overleef ik...?

Hoe overleef ik...?

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren