Productie-detail

Johan en de Verenkoning

Johan en de Verenkoning

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

De Verenkoning heeft de moeder van konijn Johan meegenomen. Hij gaat haar zoeken. Op naar het land van de Verenkoning!

78 min. 2014-10-09 00:00:00. Esben Toft Jacobsen. AL.

Kenmerken

  • Bioscoop
  • 78 minuten
  • Animatiefilm
  • Zoektocht, gemis
  • Mysterie

Beschrijving inhoud

Johan is een konijn dat met zijn vader in een schip woont op zee. Toen Johan klein was verdween zijn moeder. Volgens Johan is zij meegenomen door de Verenkoning. Johan stuurt zijn moeder brieven met de flessenpost in de veronderstelling dat zijn moeder dit leest. Wanneer hij op een dag alleen op de boot is krijgt hij bericht over de Verenkoning en komt hij achter het land van de Verenkoning. Johan twijfelt geen moment: hij moet naar de Verenkoning toe en zijn moeder bevrijden! Een groot avontuur begint, waarin Johan tegen verschillende problemen aanloopt.

Johan en de Verenkoning is een mysterieus verhaal. Ten eerste omdat de karakters konijnen zijn die op zee leven, als mensen. Daarnaast gebeuren veel dingen waar niet gelijk een verklaring voor te vinden is. Het verhaal kan op een metaforische wijze worden opgevat: de Verenkoning kan worden gezien als de Dood en de verdwijning van moeder als het overlijden door verdrinking. Het land van de Verenkoning wisselt van karakter tussen hemel en hel. In de film ga je mee met de avonturen die Johan beleeft. Onderweg zijn er obstakels waardoor het niet makkelijk is zijn moeder te 'bevrijden'. Het is een kleurrijke animatiefilm met duidelijke stemmen en veel effectgeluiden. Ook zorgt (klassieke) achtergrondmuziek voor het opwekken van emoties tijdens sommige scènes. Het taalgebruik is niet moeilijk, al worden er wel regelmatig samengestelde zinnen gebruikt, met woorden als 'want' en 'om'. Deze Zweeds-Deense film is vertaald naar het Nederlands en ingesproken door Nederlandse acteurs.

Leeftijdsadvies

Johan en de Verenkoning is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het is een vrij lang en moeilijk verhaal die jongere kinderen nog niet zouden begrijpen. Vooral is er veel fantasie nodig en worden sommige gebeurtenissen niet heel duidelijk uitgelegd. Kinderen van 8 zouden deze verbanden zelf net kunnen leggen en snappen de diepere relaties tussen karakters als Johan en zijn moeder.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

ZappSport Voetbal

ZappSport Voetbal

ZappSport Voetbal

Meer weten...

Game 8+ JR

Amika - De grote race

Amika - De grote race

Amika - De grote race

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Hotel Transylvanië: Hotel vol monsters 3D

Hotel Transylvanië: Hotel vol monsters 3D

Hotel Transylvanië: Hotel vol monsters 3D

Meer weten...