Productie-detail

Jeugdjournaal

Jeugdjournaal

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
119 waarderingen

Dagelijks programma waarin wordt verteld welk nieuws er in Nederland en de wereld speelt.

15 min. : Zapp. : Elke dag om 18:45 uur en ma t/m vrij ook om 08:45 uur.

Wil je weten wat er in de wereld om je heen gebeurt? Het Jeugdjournaal is een nieuwsprogramma speciaal voor kinderen. Je hoort en ziet het nieuws in Nederland en in de wereld. Er werken verschillende presentatoren bij het Jeugdjournaal. De presentator vertelt in de studio over de onderwerpen. Daarna zie je een video met meer uitleg. Sommige video’s zijn Nederlands ondertiteld.

De onderwerpen in het Jeugdjournaal kunnen ook in andere nieuwsprogramma’s voorkomen, maar de taal is voor kinderen beter te begrijpen. Moeilijke woorden en moeilijke onderwerpen worden uitgelegd, vaak met plaatjes of filmpjes erbij. Serieuze en minder serieuze onderwerpen worden afgewisseld.

Het Jeugdjournaal duurt 15 minuten en wordt uitgezonden door Z@pp. Het wordt elke dag om 18:45 uur uitgezonden en op werkdagen ook om 8:45 uur.

___________________________________________________________
Informatie voor ouders en professionals

___________________________________________________________

Beschrijving inhoud

Het "Jeugdjournaal" is een dagelijks programma waarin wordt verteld welk nieuws er in Nederland en de wereld speelt. De presentator vertelt in de studio de onderwerpen en richt zich hierbij tot de kijker. Na de introductie van een onderwerp volgt een video met meer uitleg. De onderwerpen kunnen overeen komen met andere nieuwsprogramma’s, maar in het "Jeugdjournaal" worden de onderwerpen in een voor kinderen begrijpbare taal en toon gebracht. De nieuwsitems zijn heel divers en kunnen variëren van de geboorte van een olifantje in Artis tot aan de oorlog in Afghanistan. Serieuze onderwerpen en maatschappelijke problemen komen aan bod, maar worden afgewisseld met luchtige, minder serieuze onderwerpen.

Door te kijken naar het "Jeugdjournaal" maken kinderen kennis met de wereld om hen heen. Ze zien wat er in de wereld gebeurt. Wanneer er moeilijke woorden of onderwerpen zijn worden deze uitgelegd en vaak ondersteund met afbeeldingen en animaties die dingen verduidelijken. Een voorbeeld is het onderwerp 'Verkiezingen', waarbij er met een animatie wordt uitgelegd hoe de Tweede Kamer eruit ziet en wat daar precies gebeurt.

Leeftijdsadvies

Meerdere presentatoren wisselen elkaar af om het "Jeugdjournaal" te presenteren. De presentator introduceert het onderwerp en de video’s zijn voorzien van een Nederlandse voice-over. Doordat er niet alleen landelijk nieuws wordt gebracht, maar ook wereldnieuws, worden video's soms ondertiteld. Het "Jeugdjournaal" is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Sommige nieuwsitems gaan over serieuze onderwerpen en maatschappelijke problemen, waar jongere kinderen nog niet alles van zullen begrijpen. Bovendien kunnen 9 jarige kinderen de video’s met ondertiteling volgen, vanwege hun ontwikkelde leesniveau.

Jullie mening

Meer van Jeugdjournaal

Website 9+ JR

Jeugdjournaal

Jeugdjournaal

Jeugdjournaal

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Schooltv Weekjournaal

Schooltv Weekjournaal

Schooltv Weekjournaal

Meer weten...

Website 9+ JR

iCarly

iCarly

iCarly

Meer weten...

Boek 9+ JR

iDinosaurus

iDinosaurus

iDinosaurus

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren