Productie-detail

James de Kat

James de Kat

TV & Film VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
90 waarderingen

James is door zijn baasjes vergeten. Nu leeft hij buiten met al zijn dierenvriendjes.

5 min. : JimJam. AL. : Ma t/m za om 00:35, 12:10 en 16:25 uur, zo om 00:35 uur (zie bijgevoegde link).

Beschrijving inhoud

"James de Kat" is een animatieserie over een zwart-witte kat die geen baasje meer heeft. Zijn baasjes zijn verhuisd en vergeten om James mee te nemen. Daarom leeft hij nu vrij buiten in de tuin. Daar heeft hij allerlei dierenvriendjes zoals een kangoeroe, een kikker en een gans. In iedere aflevering draait het om een probleem van een dier, dat moet worden opgelost. James de Kat verzint een plan om met zijn andere vriendjes het probleem te verhelpen.

Zo is de gans bijvoorbeeld geadopteerd, en voelt hij zich niet meer thuis bij de eendenfamilie. Een slak is ziek en moet beter worden, en een bij raakt langzaam aan zijn strepen kwijt waar iets aan moet worden gedaan. Ieder probleem is aan het einde van de aflevering opgelost.

Leeftijdsadvies

Het verhaal wordt grotendeels verteld door een verstelstem. Daarnaast praten de dieren zelf ook. Er wordt rustig en duidelijk gesproken. In de serie komen enkele lastige woorden voor, zoals: therapeutisch, hobby, schaamte, adopteren, briljant en patiënt. Deze woorden worden niet uitgelegd, maar de verhaallijn blijft wel duidelijk door beeld. De korte afleveringen (5 minuten) met ronde afsluiting en begeleidende vertelstem sluiten aan bij kijkers vanaf 3 jaar. In iedere aflevering staat slechts 1 probleem van een dier centraal, wat de jonge kijker goed kan volgen.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 3-6 JR

raar

raar

Boek 3+ JR

Een huis om open te vouwen

Een huis om open te vouwen

Een huis om open te vouwen

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Troetelbeertjes - De reis naar Grapjesland

Troetelbeertjes - De reis naar Grapjesland

Troetelbeertjes - De reis naar Grapjesland

Meer weten...