Productie-detail

James and the Giant Peach

James and the Giant Peach

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

James komt een magische perzik tegen waardoor hij besluit hiermee naar New York te reizen. Maar de reis is niet zonder gevaren.

76 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

James woont nadat zijn ouders zijn overleden bij zijn twee slechte tantes. Ze behandelen hem slecht en daarom droomt hij des te meer van een leven in New York, waar volgens zijn vader alle dromen uitkomen. Op een dag ontmoet hij een vreemdeling die hem een zakje met groene krokodillentongen geeft die bijzondere krachten hebben. James laat het zakje vallen en er ontstaat een grote perzik. Hij kruipt hierin en ontmoet enorm grote insecten. Zij worden vrienden en besluiten naar New York te reizen. Maar deze reis is niet zonder gevaren.

James verandert tijdens de film van een echte jongen in een poppetje en weer terug. Als poppetje durft hij voor het eerst voor zichzelf op te komen, dit neemt hij ook met zich mee als hij weer in een echte jongen verandert. Humor komt in de film vooral naar voren via de grote insecten. Bijvoorbeeld als de grote spin de tantes van James helemaal inwikkelt in een web. Sommige gebeurtenissen beleef je als kijker vanuit het perspectief van een karakter. De beelden volgen elkaar snel op en er wordt vlot gesproken.

Leeftijdsadvies

De film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Deze kinderen zullen de humor in de film begrijpen. Ook vinden zij de avonturen die James samen met zijn vrienden beleeft leuk en spannend. Het vlotte taalgebruik kunnen zij volgen en ook begrijpen zij de gevoelens, blijdschap, schaamte en teleurstelling, van de verschillende karakters in de film.

Jullie mening

Ook leuk

Game 6+ JR

Finding Nemo

Finding Nemo

Finding Nemo

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Karaoke Kids

Karaoke Kids

Karaoke Kids

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Asterix en de Olympische Spelen

Asterix en de Olympische Spelen

Asterix en de Olympische Spelen

Meer weten...