Productie-detail

Jakers! The Adventures of Piggleywinks

Jakers! The Adventures of Piggleywinks

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
21 waarderingen

Kijk hoe opa big was toen hij klein biggetje was samen met zijn vriendjes.

25 min. : JimJam. Op TV ma t/m vrij om 08:00, 12:00, 17:35 en 21:25 uur op JimJam. Za om 08:00 en 21:25 en zo om 12:00, 17:35 en 21:25 uur. .

Beschrijving inhoud

"Jakers! The Adventures of Piggleywinks" is een animatieserie over het leven van Opa big en zijn vriendjes toen hij nog klein was. Aan het begin van een aflevering zie je Opa big en zijn kleinkinderen bij hem thuis. Ze zijn bijvoorbeeld aan het spelen, wat Opa herinnert aan hoe hij vroeger speelde. Vervolgens vertelt Opa een verhaal van vroeger. Er wordt teruggekeken in de tijd. Het verhaal wordt chronologisch verteld. Tussen de scènes door hoor je de vertelstem van Opa. In beeld zie je alleen de beelden die bij het verhaal horen. Net als bij de opening van de aflevering, sluit de aflevering ook af met Opa en kleinkinderen in beeld.

De verhalen bevatten levenslessen van Opa. Bijvoorbeeld het moment dat hij erachter kwam hoe hij voor zijn zusje moest zorgen en hoe hij daarmee kon spelen. Of dat je je werk best wel eens mag laten liggen om wat leuks te doen met je vrienden, en dat je niet altijd moet geloven wat een ander zegt. Het beeldtempo van deze serie is rustig. Wel wordt er vlot gepraat, en af en toe met wat lastigere woorden zoals ‘vulkaanwerkstuk’, ‘dozijn’, ‘bijzondere gave’ en ‘lancering’. Het is niet geheel van belang om deze woorden te begrijpen. Het verhaal blijft duidelijk door de beelden en de rest van het verhaal. Er is een voice-over in de vorm van Opa big, die tussen de scènes door vertelt hoe hij zich op dat moment voelde en wat hij dacht. In de serie wordt veel gebruik gemaakt van sfeergeluiden, muziek en effectgeluiden. Dit versterkt het verhaal.

Leeftijdsadvies

De serie is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, vooral omdat het wat langere afleveringen zijn (25 minuten) en er veel en redelijk vlot gesproken wordt. Daarnaast passen de onderwerpen en de soorten personages (dieren die zich gedragen als mensen) bij de belevingswereld van 5-jarigen.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 5+ JR

Nooit denk ik aan niets

Nooit denk ik aan niets

Nooit denk ik aan niets

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Dommel

Dommel

Dommel

Meer weten...

App 5+ JR

Kindergebaren

Kindergebaren

Kindergebaren

Meer weten...