Productie-detail

Jacob Dubbel

Jacob Dubbel

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
13 waarderingen

Beleef samen met Jacob Dubbel allerlei avonturen.

25 min. AL.

Beschrijving inhoud

Jacob is een normale jongen die samenwoont met zijn ouders, zijn twee oudere zussen Emma en Marfa en zijn twee oudere broers Noah en Daniel. Het gezin woont in de Canadese stad Montreal. Jacob wordt thuis nogal eens vergeten en moet dan ook vaak alles twee keer zeggen voordat ze hem horen. Vandaar dat hij de bijnaam 'Jacob Dubbel' heeft gekregen.

Jacob, een jongen met een vrolijk stemmetje, een leuk bos haar en mini-voetjes, is iemand die zich iedere aflevering weer in een nieuw avontuur stort. Dit doet hij samen met zijn vriendjes Duivert en Renee. Renee is een meisje dat spreekt met een Frans accent. Jacob gaat net als iedereen naar school en ook hier is altijd wel wat te beleven. Hier krijgt hij les van onder andere juffrouw Zilveruitje. Een magere, lange, en strenge vrouw. Ook vertolkt de dikke, strenge en onaardige directeur Gretigaard een rol in de serie. De afleveringen worden ondersteund met achtergrondmuziek om bepaalde momenten extra te benadrukken. Verder is er soms sprake van simpele humor in beeld en dialoog. Zo zakt Gretigaard door de trampoline en wordt er bijvoorbeeld gezegd: 'Ik had ooit een geluksonderbroek, deze heb ik nooit meer uitgedaan'. 'Jacob Dubbel' is een nagesynchroniseerde Nederlands gesproken serie waarbij iedere aflevering begint met een korte intro en afgesloten wordt met een trucje, grapje of tip. De tekenfilmserie, overzichtelijk door de terugkerende en vaste karakters, is gebaseerd op de boeken van Mordecai Richler.

Leeftijdsadvies

'Jacob Dubbel' sluit het beste aan bij kijkers vanaf 5 jaar. Zo bevat de serie een rustig spreek- en beeldtempo waardoor het goed te volgen is. De afleveringen, zonder moeilijke woorden, duren ongeveer 25 minuten en kinderen van deze leeftijd zullen deze dan ook geconcentreerd kunnen blijven volgen. Jacob, iemand met een groot hart die voor een ieder klaarstaat, is een echte avonturier. Hij steekt zijn neus dan ook in allerlei zaken en zoekt naar oplossingen. Dit brengt hem op vele plaatsen en soms vreemde plekken. Ieder aflevering is dus een avontuur, iets wat kinderen van deze leeftijd aanspreekt.

Leeftijdsadvies: Vanaf 5 jaar

 

Jullie mening

Ook leuk

App 5+ JR

Learny

Learny

Learny

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Hocus Pocus met Alfons Alfrink

Hocus Pocus met Alfons Alfrink

Hocus Pocus met Alfons Alfrink

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Planes 2: Redden & Blussen

Planes 2: Redden & Blussen

Planes 2: Redden & Blussen

Meer weten...