Productie-detail

Ja Zuster, Nee Zuster

Ja Zuster, Nee Zuster

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
48 waarderingen

De bewoners van Rusthuis Klivia mankeren geestelijk allemaal wat. Dit zorgt voor veel komische situaties. Zuster Klivia probeert alles onder controle te houden.

98 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

“Ja zuster, Nee zuster” is een komische dramafilm over de bewoners van Rusthuis Klivia. Deze volwassen bewoners mankeren geestelijk allemaal wat en kunnen eigenlijk nergens anders terecht. Zo is er een ingenieur waarvan de uitvindingen steeds mislukken en voor problemen zorgen, en een vrouw, Jet, die zo gek is op mannen dat ze iedereen wel kan versieren. Naast deze twee personages zijn er nog drie andere bewoners. Zuster Klivia probeert alles onder controle te houden, zodat de boze buurman Boordevol ze niet uit het huis kan krijgen. Alle verschillende personages in Rusthuis Klivia in combinatie met buurman Boordevol zorgen keer op keer voor komische en spannende situaties.

De film is gemaakt in de sferen van de serie die vanaf 1966 op tv te zien was. De kleding, haardracht en de woning zijn nog bijna hetzelfde als in de serie van die tijd. Er komen liedjes voor in de film die toendertijd in de serie ook gezongen werden. Op deze liedjes wordt gedanst door de personages. De liedjes gaan over het verhaal zelf en zijn allemaal Nederlands. Door het aantal liedjes in de film door heeft het iets weg van een musical. Naast deze liedjes is er bijna constant achtergrondmuziek en zijn er sfeergeluiden. Hierdoor komt de kijker goed in de sfeer van het verhaal. Dit gebeurt ook doordat je mee gaat leven met de bewoners van Rusthuis Klivia. Je ziet veel van de goede eigenschappen van de bewoners. Maar de boze buurman is zo gemeen, dat je de hele film hoopt dat het goed komt met de bewoners.

Leeftijdsadvies

In de film wordt op een normaal tempo gesproken. Er worden nauwelijks moeilijke woorden gebruikt. Wordt een woord toch niet begrepen, dan blijft het verhaal duidelijk door beeld en de rest van het verhaal. De gesprekken kunnen soms wat lang zijn, maar in een gesprek wordt met korte zinnen op elkaar gereageerd. De film is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Zij kunnen zich in dit verhaal inleven en kunnen de aandacht vasthouden door alle liedjes in de film. Er komen ook geen enge spannende situaties in voor, alleen spannende situaties die tevens grappig zijn en die altijd goed aflopen.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

App 7+ JR

Momio

Momio

TV & Film 7+ JR

Chi Rho

Chi Rho

Chi Rho

Meer weten...

App 7+ JR

Paper Toss

Paper Toss

Paper Toss

Meer weten...