Productie-detail

In Oranje

In Oranje

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
94 waarderingen

Remco wil graag voetballer in het Nederlands elftal worden. Zijn vader steunt hem daarin. Als zijn vader overlijdt is Remco ten einde raad. Alleen zijn vader kan hem helpen...

95 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

"In Oranje" is een Nederlandstalige ontroerende familiefilm over de 12-jarige Remco. Hij houdt erg veel van voetbal, is fanatiek en getalenteerd. Zijn droom is ooit te mogen spelen in het Nederlands elftal. Remco’s vader coacht Remco en denkt altijd alles beter te weten. Zijn moeder zorgt ervoor dat iedereen thuis (vader, Remco en zijn zusje) een goed leven kan leiden. Tijdens het coachen valt de vader van Remco neer op het voetbalveld, kort daarop overlijdt hij. Remco wil niet meer voetballen totdat hij via een ‘winti’ weer in contact komt met zijn vader. Winti is een Surinaamse religie dat wordt gebruikt om met doden te spreken. Alles lijkt goed te gaan, maar dan raakt hij geblesseerd en mag hij niet meer voetballen, en dat terwijl hij is gescout om mee te doen met een selectiewedstrijd voor het Nederlands elftal. Anneke, een meisje uit zijn klas is verliefd op hem en wil hem wel helpen.

In de film komt Remco in lastige situaties door de dood van zijn vader. Deze momenten worden afgewisseld met komische momenten. Remco neemt je mee in zijn verhaal en emoties, hij vertelt zijn gevoelens als zijnde voice-over aan de kijker. Je ziet Remco duidelijk veranderen tijdens het verwerken van de dood van zijn vader, hij wordt er zelf een beter en sterker persoon van.

In de dialogen wordt af en toe snel gesproken, maar over het algemeen tamelijk rustig, waardoor het goed te volgen is. Er worden geen moeilijke woorden gebruikt, enkel voetbaltermen. De beelden zijn uitsluitend realistisch en volgen rustig op elkaar, behalve tijdens de voetbalwedstrijden. Er wordt veel gebruik gemaakt van achtergrondmuziek en sfeergeluiden waardoor je je nog meer gaat inleven in de situaties en het leven van Remco.

Leeftijdsadvies

Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Zij weten al beter wat de dood inhoudt. Daarnaast komen er veel verschillende, diepere relaties en onderwerpen in de film voor. Remco en zijn relatie met Anneke, Remco's moeder die een nieuwe vriend krijgt en Remco die naar de psycholoog moet. Hij heeft ‘contact’ met zijn vader via een winti, dus eigenlijk contact met de geest van zijn vader. Daarnaast loopt Remco weg van huis. Al deze gebeurtenissen moeten op de juiste wijze geïnterpreteerd worden, wat voor jongere kinderen nog lastig is. Zij kunnen het moeilijker van zich afzetten en betrekken het in hun eigen wereld waardoor ze er bang van kunnen worden.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Meester van de Zwarte Molen

Meester van de Zwarte Molen

Meester van de Zwarte Molen

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Taarten van Abel

Taarten van Abel

Taarten van Abel

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Basta

Basta